Eindstreep: met vandaag Michael Woods, Ryan Mullen, Tom-Jelte Slagter en Anna van der Breggen

In de Eindstreep van vandaag: Michael Woods, Tom-Jelte Slagter en Anna van der Breggen.

Eindstreep: met vandaag Michael Woods, Ryan Mullen, Tom-Jelte Slagter en Anna van der Breggen
  • Michael Woods Michael Woods
  • Ryan Mullen Ryan Mullen

Wat gebeurde er vandaag allemaal in de wielerwereld? Lees het nog even op uw gemak in de Eindstreep. 

Van der Breggen winnares Women's World Tour

Hoewel ze er zelf niet bij was in Spanje, is Anna van der Breggen nu wel verzekerd van de winst van de Women’s World Tour. De Overijsselse heeft een onoverbrugbare voorsprong op Annemiek van Vleuten en Katarzyna Niewiadoma.

Van der Breggen is dit seizoen uitstekend op dreef op het hoogste niveau in het vrouwenwielrennen, want de olympisch kampioene van Rio zegevierde in onder meer het Ardennendrieluik, de Ronde van Californië en de Giro Rosa.

Door haar eindwinst volgt Van der Breggen haar ploeggenoot Megan Guarnier op als winnares van de Women’s World Tour. 

Woods blijft Jonathan Vaughters trouw

Na het verzekeren van de toekomst van het team kan het huidige Cannondale-Drapac weer bouwen aan de toekomst. Eerder al werden Dylan van Baarle en Rigoberto Uran langer vastgelegd en nu heeft ook Michael Woods zich langer verbonden aan de ploeg.

De Canadees kwam vorig seizoen over vanuit het continentale circuit. Dit jaar brak hij echt door met onder meer de zevende plek in het eindklassement van de Vuelta. Hij heeft zijn contract met twee jaar verlengd. “Jonathan Vaughters geloofde eerder in me dan elk ander WorldTour-team”, vertelde hij tegen VeloNews. “Het team heeft een enorme rol gespeeld in mijn ontwikkeling als renner en het is een plek waar ik me thuis voel.”

Doordat EF Education First als nieuwe sponsor instapte, kon Woods langer worden vastgelegd. “Ik ben supertrots om deel uit te maken van deze ploeg voor de komende twee jaar.”

Een van de grote revelaties in de Ronde van Spanje, Michael Woods.

Slagter: “Ulissi was de betere”

Tom-Jelte Slagter toonde in Canada in goede vorm te steken. De Groninger werd zesde in de GP Quebec en spurtte in Montréal zelfs naar een derde plaats. “In Montréal heb ik nog nooit top-tien gereden, dus hier verbaas ik mezelf ook wel enigszins”, liet hij aan De Telegraaf weten.

Slagter had een podiumplek naar eigen zeggen hard nodig. Toch nam hij daar in de finale geen genoegen mee. “In de sprint bergop weet ik dat ik mijn mannetje kan staan. Ik ging ook echt voor de winst. In de laatste ronde heb ik een paar beurtjes overgeslagen. Ik heb erop gegokt, maar Ulissi was de betere. Dat moet ik erkennen, daarom ben ik tevreden met deze derde plek.”

De renner van Cannondale-Drapac, volgend jaar uitkomend voor Dimension Data, kende een nog niet heel gelukkig jaar, maar door wat aansprekende resultaten in het naseizoen voorziet hij het nog enigszins van glans. “Het is er de afgelopen periode vaak ook net niet uitgekomen. Dat is dan frustrerend. Maar op dagen als deze wordt weer veel goed gemaakt. Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Nieuwe aanwinsten voor Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft toegeslagen op de transfermarkt, want de ploeg van Bauke Mollema heeft zowel Ryan Mullen als de Nieuw-Zeelander Alex Frame vastgelegd voor de komende twee seizoenen.

Mullen geniet status in het peloton als goede tijdrijder. Zo werd hij eerder dit jaar Iers kampioen tegen de klok en pakte hij de bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Herning. Mullen komt over van Cannondale-Drapac, waarvoor hij twee seizoenen actief was.

Frame is nog een stuk onbekender in het wegpeloton, maar in 2015 werd hij op de baan wel wereldkampioen ploegenachtervolging. Dit seizoen boekte hij ook al de nodige successen op de weg, zo won de sprintbelofte van JLT Condor onder meer twee etappes in de Istrian Spring Trophy.

Ryan Mullen, kan hij bij Trek-Segafredo de laatste stap naar de wereldtop in het tijdrijden zetten? 

Spanje zonder absolute kopman naar Bergen

De Spaanse selectie voor het wereldkampioenschap in Bergen is wereldkundig gemaakt. Een absolute kopman is niet aan te wijzen, aangezien wereldtoppers als Alejandro Valverde, Alberto Contador, Mikel Landa en Ion Izagirre er om verschillende redenen niet bij zijn.

Wie wel afreizen naar Noorwegen zijn: David De la Cruz, Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti, Jesus Herrada, Gorka Izagirre, Lluis Mas, José Joaquin Rojas, Luis Léon Sanchez en Marc Soler. Vooral het selecteren van De la Cruz is opvallend, want de toekomstige knecht van Team Sky kwam in de voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje dusdanig hard ten val dat hij nog moest opgeven.

Voor de tijdrit lijkt er meer kans op eremetaal, want daar geldt Castroviejo als een belangrijke outsider. Gorka Izagirre is de andere Spanjaard die zal aantreden in de race tegen de klok.

Foto: Cor Vos