Eindstreep: Vos, Denifl, Gaviria en Van der Duin juichen

Wat gebeurde er op woensdag 6 september in wielerland? Wij vatten het voor je samen.

Eindstreep: Vos, Denifl, Gaviria en Van der Duin juichen

Wat gebeurde er op woensdag 6 september in wielerland? Wij vatten het in 'Eindstreep' voor je samen.

Denifl boven in Vuelta

Op de top van de Alto de Los Machucos heeft Stefan Denifl de zeventiende etappe van de Vuelta op zijn naam geschreven. Op de zware slotklim was de Oostenrijkse renner van Aqua Blue Sport de enige vroege vluchter die op knappe wijze uit de greep van de sterke Alberto Contador wist te blijven. 

En het klassement?

Rodetruidrager Chris Froome had een mindere dag en verloor op de steile slotmuur tijd op zijn concurrenten. In de strijd om de eindzege heeft Froome na de etappe nog altijd een voorsprong van 1'16" op Vincenzo Nibali. Een goede minuut achter de kopman van Bahrain Merida volgt Wilco Kelderman op plek drie, die vandaag vijftien seconden verloor op zijn directe concurrenten.

Ilnur Zakarin volgt op twaalf tellen van de Nederlander en is daarmee voorlopig vierde. Contador pakte dankzij zijn tweede plaats weer tijd terug en hij sluit momenteel de top vijf op 3'34" van het rode leiderstricot.

Vos rijdt D'Hoore uit leiderstrui na ritzege

In de Lotto Belgium Tour heeft Marianne Vos de eerste rit in lijn gewonnen. Aan het einde van de 114 kilometer lange etappe met start en finish in Ninove was de renster van WM3 Pro Cycling de snelste van een kopgroep van dertien. Op de plek waar in het verleden de Ronde van Vlaanderen finishte versloeg Vos Jolien D'Hoore en Coryn Rivera.

Door haar overwinning is Vos ook de nieuwe leider in de Belgische etappekoers. Ze grijpt de macht ten koste van Jolien D'Hoore, die gisteren Vos nog versloeg in de proloog van de Belgische rittenkoers. 

Gaviria heeft prijs in Tour of Britain

De vierde rit in de OVO Energy Tour of Britain is gewonnen door Fernando Gaviria. Na 165 kilometer koers tussen Mansfield en Newark-on-Trent werd de Colombiaan van Quick-Step Floors tot winnaar uitgeroepen. Hij won de massasprint voor Elia Viviani (Sky) en Alexander Kristoff (Katusha Alpecin).

Patrick van der Duin pakt bloemen in Olympia's Tour

De eerste etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Patrick van der Duin. Na een 131 kilometer lange etappe met start en finish in Assen was de 21-jarige coureur van Baby-Dump Cyclingteam de sterkste uit een dertienkoppige kopgroep. Pascal Eenkhoorn (BMC Development Team) werd tweede en vergrootte zijn voorsprong op de nummer twee in het tussenklassement.

Transfernieuws

Jan-Willem van Schip en Hartthijs de Vries krijgen volgend seizoen een kans bij Roompot - Nederlandse Loterij. 

Berden de Vries krijgt geen nieuw contract van de Nederlandse pro-continentale ploeg. Zico Waeytens vertrekt op zijn beurt bij Team Sunweb.

De dag van morgen

Een nieuwe dag met nieuwe kansen voor de renners in Olympia's Tour, de Lotto Belgium Tour, de Tour of Britain en de Vuelta a España.

Foto's: Cor Vos