Eindstreep: Anna van der Breggen, Rafal Majka en Arnaud Démare

In 'Eindstreep' blikt Wieler Revue terug op de wielerdag.

Eindstreep: Anna van der Breggen, Rafal Majka en Arnaud Démare
  • Rafal Majka Rafal Majka
  • Arnaud Démare Arnaud Démare

In de rubriek 'Eindstreep' blikt Wieler Revue terug op de wielerdag. Vandaag was het de beurt aan alweer etappe 14 van de Ronde van Spanje, werd er gekoerst in Brussel en was er geweldig succes voor de Nederlandse wielerdames. 

Rafal Majka wint op Sierra de la Pandera, Wilco Kelderman klimt naar podium

Rafal Majka heeft de veertiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. Hij was de enige overgebleven renner van wat een kopgroep van tien was. Zodoende kwam de Poolse klimgeit solo boven op Sierra de la Pandera. In de favorietengroep bleef het lang rustig. Enkele demarrages van Contador en Nibali werden door Team Sky ongedaan gemaakt en door lossen van Esteban Chaves klimt Wilco Kelderman naar plek 3 in het algemeen klassement.

Sam Oomen moest noodgedwongen de ronde verlaten. Door ziekte kan hij zijn weg door Spanje niet vervolgen. Even na het afstappen van de Tilburger gingen er geruchten dat er 'nog drie renners bij Sunweb ziek zouden zijn.'

Anna van der Breggen wint etappe 5 Holland Ladies Tour

In Zuid-Limburg streden de wielrensters om de prijzen in de Holland Ladies Tour. Annemiek van Vleuten behield op het heuvelachtige terrein rondom Vaals haar leiderstrui, maar de dagzege was toch echt voor Anna van der Breggen. 

Anna van der Breggen toonde haar macht in Vaals.

Ook in Brussel werd gekoerst. De Brussels Cycling Classic is doorgaans een sprintfestijn, en zo ook dit jaar. Hoewel Mathias Brändle het de heren sprinters nog lastig maakte, waren het toch de snelheidsduivels die de prijzen verdeelden. 1. Arnaud Démare, 2. Marko Kump en 3. André Greipel.