HomeVrouwenBoels Rental Ladies Tour: Annemiek van Vleuten steviger in leiderstrui dankzij tijdritwinst

Boels Rental Ladies Tour: Annemiek van Vleuten steviger in leiderstrui dankzij tijdritwinst

In de straten van Roosendaal wint Van Vleuten ook de tweede de proef tegen de klok.

In de derde etappe van de Boels Rental Ladies Tour heeft Annemiek van Vleuten haar leidende positie in het klassement weten te verdedigen. In de tijdrit over 16,9 kilometer met start en finish in Roosendaal was de renster van Orica – Scott met een tijd van 22’12” Ellen van Dijk en Linda Villumsen te snel af.

De Belgische Ann-Sophie Duyck liet de eerste echte toptijd noteren, maar voor Duyck was haar tijd van 22’50 niet goed genoeg om Mieke Kröger af te houden. De Duitse van Canyon – SRAM was een dikke seconde sneller. Toch duurde het ook niet heel lang voor er weer iemand sneller was. De Nieuw-Zeelandse Linda Villumsen liet met een gemiddelde van 44,5 kilometer per uur zien dat ze stilaan in vorm komt voor het aanstaande wereldkampioenschap. Met haar derde plaats bezorgde ze haar ploeg VéloCONCEPT trouwens ook het eerste WorldTour-podium in de geschiedenis van het team.

De strijd om de ritzege ging echter tussen Team Sunweb-renster Ellen van Dijk en klassementsleider Annemiek van Vleuten. Van Dijk liet onderweg de snelste tussentijd noteren, maar Van Vleuten volgde slechts op een seconde. Ook aan de finish werd het een secondenspel. Van Dijks tijd van 22’16” was maar liefst twintig tellen sneller dan Villumsen en het maakte dat de lat voor de Nederlandse tijdritspecialist van Orica – Scott ook hoog lag. Ze mocht slechts vier tellen verliezen teneinde de leiding in het klassement te kunnen behouden.

Maar van druk trok de 34-jarige Van Vleuten zich niets aan. De Nederlands kampioene in deze discipline wist ook de tijd van Ellen van Dijk nog te verbeteren. In haar oranje leiderstricot reed Van Vleuten vier seconden sneller dan haar voornaamste rivale. In het klassement zit er nu acht seconden tussen de twee kemphanen.

De vierde etappe van de Boels Rental Ladies Tour start morgen in Gennep. Na 121,4 kilometer is de eindstreep getrokken in Weert.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour | De mooiste en meest opvallende beelden uit Denemarken: MVDP rost bal in zee, Viking Uran en meer

De Tourstart in Denemarken zit erop en alhoewel er van de verwachte waaieretappes niks...

Bakelants stelt vragen bij lead-out Van der Poel: ‘Ik denk dat Mathieu te sterk is voor een goede lead-out’

  In de derde etappe kwam Mathieu van der Poel op drie kilometer van de...

Video | Prachtige blijdschap bij vader Groenewegen en Team BikeExchange-Jayco

Dylan Groenewegen pakte gisteren na twee jaar afwezigheid in de Tour de France weer...

Marcel Kittel is al drie jaar gestopt maar showt doodleuk dat hij 2000 watt fietst

Dat is meer dan ooit, maar daar is wel een verklaring voor...

Meer zoals dit

Ellen van Dijk kleineert concurrentie op NK tijdrijden

Ellen van Dijk heeft zoals verwacht met overmacht het NK tijdrijden gewonnen. In Emmen was ze maar liefst een minuut sneller dan ploeggenote Shirin van Anrooij. Riejanne Markus wist Anouska Koster nipt van het brons af te houden.

Kristen Faulkner gaf topbaan op Wall Street op om profrenster te worden: ‘Ze is begonnen fietsen, omdat ze niet kon roeien in New York’

De Amerikaanse Kristen Faulkner staat aan de leiding in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen. En haar verhaal is op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen.

Interview | Marion Rousse: ‘Met of zonder Julian, we krijgen een mooie eerste week met meer dan genoeg kansen voor een Nederlander met Frans...

Marion Rousse is koersdirectrice van de Tour de France voor vrouwen en daarnaast bekend als de vriendin van Julian Alaphilippe. In gesprek met Wieler Revue vertelde ze over de blessure van de wereldkampioen en haar grote favoriet voor de Tour de France voor vrouwen.