Kelderman: “Die laatste punch was er weer”

Dat belooft wat voor de komende twee weken.

Kelderman: “Die laatste punch was er weer”

Wilco Kelderman kende gisteren op Cumbre del Sol zijn beste dag tot nu toe in de Vuelta a España. Het geeft hem vertrouwen voor het vervolg van de ronde. “Ik hoop dat het vanaf nu alleen maar beter gaat.”

De eerste paar dagen stonden bol van kleine gebeurtenissen waar Kelderman niet op zat te wachten. In de eerste bergrit dronk hij te weinig waardoor hij een hoop tijd verloor, een paar etappes later viel hij en door een lekke band verloor hij kostbare tijd in een relatief makkelijke etappe. Maar de weg naar boven lijkt ingezet. “Het ging goed, weer beter dan de dag ervoor. Daar was ik al blij mee, maar dan is het nog altijd afwachten of het er ook uitkomt. Het tempo was erg hoog op de slotklim, maar ik voelde dat ik nog iets over had”, liet hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Kelderman moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats, maar de kopman van Team Sunweb had naar eigen zeggen meegekund met de voorste drie. “Het was volle bak tegenwind. Misschien had ik iets eerder moeten gaan. Ik denk niet dat ik had kunnen winnen, maar ik had wel in Froomes wiel kunnen strijden. De benen waren eerder in de ronde nog niet echt super, waardoor ik nog niet vertrouwde op die laatste punch. Maar vandaag was die er gelukkig wel.”

Foto: Cor Vos