Eindstreep: de achtste etappe van de Vuelta

Wieler Revue maakt de balans op na de achtste Vueltadag.

Eindstreep: de achtste etappe van de Vuelta

Vandaag werd in Midden-Spanje de achtste etappe van de Vuelta a España verreden. Duizend kilometer noordelijker mochten de vrouwen aan de bak. En tussen al het koersgeweld door was er ook nog nieuws over Warren Barguil. Wieler Revue blikt terug op deze wielerdag.

Julian Alaphilippe wint op Xorret de Catí; Froome vergroot voorsprong

Acht etappes is de Ronde van Spanje ver, en vandaag was het voor het eerst een Fransman die juichend over de streep kwam. Na een spannend slotstuk op de steile klim van Xorret de Catí toonden Rafal Majka, Jan Polanc en Julian Alaphilippe zich het sterkst. Laatstgenoemde spurtte vervolgens gemakkelijk naar de ritzege. 

Een dikke minuut achter het koptrio reden Christopher Froome en Alberto Contador naar een voorsprong van zeventien seconden op hun concurrenten. Daardoor vergroot Froome zijn voorsprong op de nummer twee, Esteban Chaves, en stijgt Alberto Contador enkele plaatsen in het algemeen klassement. 

Elizabeth Deignan zegeviert in GP van Plouay

Brits succes bij de vrouwen. Elizabeth Deignan heeft namelijk de Grote Prijs van Plouay gewonnen. In de finale reden zij en Française Pauline Ferrand-Prevot weg uit het peloton. In de sprint-à-deux aan de finish bleek Deignan over de beste sprintersbenen te beschikken. 

Caption

Warren Barguil uit Vuelta gezet

Warren Barguil is door Team Sunweb uit de Ronde van Spanje gezet. In de afgelopen week volgde hij de teamorders niet op. Zo wachtte hij niet op de gisteren lekgereden Wilco Kelderman. Dergelijke acties passen niet bij het ploegbeleid van de Duits-Nederlandse wielerploeg. Zodoende moest Barguil vanochtend zijn koffers pakken.