Eindstreep: De dag van Lutsenko, Froome, Baugnies en Bouhanni

Het belangrijkste wielernieuws van de dag voor u samengevat.

Eindstreep: De dag van Lutsenko, Froome, Baugnies en Bouhanni

In 'Eindstreep' zet  Wieler Revue elke dag een streep onder de wielerdag. Het belangrijkste wielernieuws vatten we voor u samen.

Lutsenko viert feest in Vuelta

De vijfde etappe van de Vuelta a España liep van Benicàssim naar Alcossebre. Na een heuvelachtige rit door het Spaanse binnenland wachtte nog de slotklim naar de Ermita de Santa Lucía. Alexey Lutsenko maakte onderdeel uit van een kopgroep die het tot het einde mocht uitzingen. Op weg naar Alcossebre schudde hij iedereen af, op Marco Haller na dan. Maar de Oostenrijker kon niet mee met de Kazach op de steile slotheuvel. Lutsenko hengelde op de Ermita de Santa Lucía de mooiste zege uit zijn carrière binnen.

Strijd der favorieten

In de strijd tussen de klassementsrenners ging het ook hard tegen hard. Nadat Gianni Moscon het elitegroepje flink had uitgedund was het Alberto Contador die als eerste van de groep der favorieten over de streep kwam. Enkel Chris Froome, Michael Woods en Esteban Chaves konden de versnelling Contador bijbenen. Tejay Van Garderen, Wilco Kelderman, Fabio Aru, David de la Cruz, Vincenzo Nibali en andere klassementsmannen verloren tijd. Hierdoor groeide de voorsprong van Froome naar tien seconden op nieuwe nummer twee Tejay Van Garderen. 

Baugnies voltooit hattrick in Druivenkoers

Wie won in 2015 de Druivenkoers? Jérôme Baugnies. Wie won 'm in 2016? Jérôme Baugnies. En dit jaar? U raadt het al. Ook dit jaar was Baugnies de sterkste. Hij klopte Amund Grondahl Jansen (LottoNL - Jumbo) en ploeggenoot Xandro Meurisse in een sprint met een omvangrijke groep.

Bouhanni slaat dubbelslag in Frankrijk

Nacer Bouhanni heeft revanche genomen voor zijn verloren sprint van gisteren. In de Tour du Poitou Charentes was hij vandaag Elia Viviani te snel af. Bouhanni veroverde in Roumazières-Loubert ook de leiding in het klassement.

Hodeg juicht in Toekomstronde

In de Tour de l'Avenir mocht vandaag een Colombiaan met de zegebloemen lopen. Álvaro José Hodeg is in Saint-Amand-Montrond de eerste Colombiaan die een sprint wint in de Toekomstronde.

Transfernieuws

Domenico Pozzovivo verlaat aan het einde van dit seizoen AG2R La Mondiale. Na vijf seizoenen in Franse dienst verhuist de Italiaanse klimmer voor twee jaar naar Bahrain Merida.

Ian Stannard heeft zijn contract bij Team Sky opengebroken. De Britse coureur is de komende drie jaar nog in het shirt van Sky te bewonderen. 

Julien Bernard en Kiel Reijnen hebben op hun beurt voor twee seizoenen bijgetekend bij Trek - Segafredo. 

De dag van morgen

Dag zes in de Vuelta a España en een ochtend- en middagrit in de Poitou Charentes. Kortom: weer genoeg te beleven in wielerland!

Foto: Cor Vos