BinckBank Tour: Peter Sagan snelste in Ardooie

In Ardooie pakt de wereldkampioen zijn tweede zege van de week.

BinckBank Tour: Peter Sagan snelste in Ardooie
  • Peter Sagan Peter Sagan

De derde etappe van de BinckBank Tour is gewonnen door Peter Sagan. In Ardooie won de wereldkampioen van Bora - Hansgrohe zijn 99e professionele wedstrijd. In de massasprint versloeg hij Edward Teuns (Trek - Segafredo) en Rudy Barbier (AG2R La Mondiale).

Niet lang nadat het startschot in Blankenberge werd gelost reden er vijf man weg. In de vlucht van de dag zagen we met Elmar Reinders (Roompot - Nederlandse Loterij) en Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) twee renners die in de eerste rit ook al ten aanval trokken. Sander Cordeel (Vérandas Willems - Crelan), Kristijan Koren (Cannondale - Drapac) en Frederik Backaert (Wanty - Groupe Gobert) waren ook van de partij.

Ondanks een maximale voorsprong van meer dan drie minuten hadden de vijf nooit uitzicht op een stunt. Op zeven kilometer van de meet was het verhaal voor de vluchters over en uit. Allegaert deed onderweg nog wel goede zaken voor het strijdlustklassement door twee tussensprints te winnen. Backaert kwam tijdens de Gouden Kilometer drie keer als eerste over de streep.

In het natte Ardooie kwam niet iedereen ongeschonden uit de strijd. Vlak voor de laatste kilometer vielen onder andere Tim Merlier (Vérandas Willems - Crelan) en Sep Vanmarcke (Cannondale - Drapac). Jean-Pierre Drucker probeerde in de straten van Ardooie de massasprint te ontlopen met een late aanval. De inspanning van de Luxemburgse BMC-renner werd niet beloond; hij strandde op een goede honderd meter van de meet. In de massasprint was Peter Sagan vervolgens oppermachtig.

Stefan Küng blijft leider in de etappekoers door Nederland en België. Peter Sagan komt door zijn tweede ritzege wel een stuk dichterbij in het klassement. Hij staat nu op vijf seconden van de Zwitserse coureur van BMC. Maciej Bodnar blijft de nummer twee in de rangschikking op vier tellen van Küng.

Foto: Cor Vos