Transfers: Fortuneo - Oscaro blijft actief, Koren naar Bahrain Merida, Tuft verlengt bij Orica - Scott

Een rondje transfers.

Transfers: Fortuneo - Oscaro blijft actief, Koren naar Bahrain Merida, Tuft verlengt bij Orica - Scott

Volgens Ouest - France heeft Fortuneo - Oscaro haar pijlen gericht op Samuel Sánchez (BMC) en José Herrada, nu in dienst van Movistar. De twee zouden belangrijke knechten moeten worden voor Warren Barguil, die volgend seizoen kopman wordt van de Franse ploeg.

De Olympisch kampioen van 2008 gaf eerder deze week tegen Cyclingnews aan dat hij na de Vuelta een beslissing neemt over een eventueel vervolg van zijn carrière.

Daarnaast maakte de ploeg uit Bretagne bekend dat Yvon Ledanois volgend jaar het team zal versterken. Ledanois, momenteel ploegleider van onder meer Sánchez bij BMC, kruipt volgend jaar achter het stuur van de auto van Fortuneo - Oscaro. Hij zal er onder andere mogen werken met zijn zoon Kevin. Ook Amaël Moinard maakt volgend jaar de overstap van BMC naar Fortuneo - Oscaro.

Tuft een jaar langer bij Orica - Scott

Svein Tuft zal nog een jaar in het peloton te bewonderen zijn. Ook volgend jaar verdedigt de intussen 40-jarige Canadees de kleuren van Orica - Scott. Volgens Tuft was de beslissing niet heel moeilijk: "Na de Giro van dit jaar heb ik besloten dat ik nog langer door zou willen. Orica - Scott is mijn tweede familie en ik kan me niet voorstellen dat ik ergens anders zou rijden", meldt de renner in een persverklaring.

Koren vertrekt naar Bahrain Merida

Kristijan Koren maakt aan het einde van dit jaar de overstap van Cannondale - Drapac naar Bahrain Merida. De 30-jarige Sloveen zal er heel wat landgenoten tegenkomen. Onder meer Grega Bole, Domen Novak, David Per en Borut Bozic verdienen volgend jaar hun geld voor de ploeg uit het Midden-Oosten.

Foto: Cor Vos