Zo laat start Dumoulin aan zijn tijdrit in de BinckBank Tour

De starttijden van de individuele tijdrit in Voorburg zijn bekend.

Zo laat start Dumoulin aan zijn tijdrit in de BinckBank Tour

De starttijden van de individuele tijdrit op dag twee in de BinckBank Tour zijn bekend. Peter Sagan verlaat als leider om 16.33u het startpodium als laatste renner.

De organisatie van de BinckBank Tour maakte de tijden bekend. Doordat gister al de eerste etappe werd verreden, is de startvolgorde simpel: het klassement in omgekeerde volgorde. De laatste 11 renners starten met een interval van 2 minuten, tussen de andere renners zit steevast een minuut.

Al vroeg gaan de grote kandidaten voor ritwinst van start. Maciej Bodnar om 13.29u, precies vijf minuten later Tom Dumoulin, om 2 minuten later landgenoot Jos Van Emden te zien starten. Na hem is het de beurt aan Stefan Küng.

Greg van Avermaet verlaat het startpodium om 13.39u, waarna Matthias Brändle en twee minuten later Lars Boom ook op weg zijn. Filippo Ganna (14.02u), Tony Gallopin (14.10u), Wout van Aert (14.20u) en Yves Lampaert (14.29u) zijn mannen om in de gaten te houden, voor Niki Terpstra om 14.47u vertrekt.

De Nederlander won vorig jaar de laatste Eneco Tour. 5 minuten voor hem zijn de ogen gericht op wereldkampioen tegen de klok Tony Martin. In principe is de laatste kanshebber op winst Ryan Mullen. De Iers kampioen tegen het uurwerk, vorige week derde op het EK Tijdrijden, vertrekt om 15.25u, waarna het een dik uur wachten is tot de wereldkampioen op de weg in de leiderstrui start.

Foto: Cor Vos