Dumoulin: ‘Het klassement in de Vuelta is nooit een optie geweest’

Tom Dumoulin is een van de favorieten voor het winnen van de BinckBank Tour.

Dumoulin: ‘Het klassement in de Vuelta is nooit een optie geweest’

Tom Dumoulin staat vandaag als een van de topfavorieten aan de start in de BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour. Maar de kopman van Team Sunweb voelt geen druk, hoewel hij sinds zijn triomf in de Giro d’Italia anders aan de start staat van koersen.

“Sportief gezien kan ik niet snel meer onzichtbaar zijn, nee. Maar daar heb ik minder problemen mee”, laat hij aan het Algemeen Dagblad weten. “Ik weet dat er ook ritten zullen komen, waarin ik word gelost. Je kunt niet altijd honderd procent zijn. Ik snap dat, de ploeg snapt dat. Het is vooral de buitenwereld die nu meer van me verwacht.”

Want Dumoulin is een bekende Nederlander geworden, waar iedereen wel een mening over heeft. “Veel mensen begrijpen niet dat ik over twee weken niet in de Ronde van Spanje start. Ze denken dat ik die ronde ook wel even win. Ik niet. Het is nooit een optie geweest om de Vuelta te rijden voor het klassement. Er is in het begin van het jaar al beslist dat Wilco Kelderman daar kopman is. En ik ben niet zo’n eikel die de Giro wint en dan meent dat hij overal kopman moet zijn.”

Foto: Cor Vos