Eindstreep: Renners likken wonden op eerste rustdag, Anna van der Breggen geniet van zege in Giro Rosa

In de hoofdrol: Adriano Malori, Fabio Aru, Rafał Majka, Richie Porte en Anna van der Breggen.

Eindstreep: Renners likken wonden op eerste rustdag, Anna van der Breggen geniet van zege in Giro Rosa
  • Richie Porte Richie Porte
  • Fabio Aru Fabio Aru

Rust in de Tour de France, maar desondanks genoeg wielernieuws te melden. Eindstreep vat het allemaal samen.

Rafał Majka stapt uit Tour

Op de rustdag van de Tour de France maakte Rafał Majka bekend dat hij niet meer van start gaat in de tiende etappe. De Poolse kopman van Bora - Hansgrohe heeft nog te veel last van de verwondingen die hij opliep in de negende rit. 

Majka richt zich nu op de Vuelta.

Adriano Malori stopt met wielrennen

Tijdens persconferentie van Movistar op de eerste rustdag van de Tour maakt Adriano Malori bekend dat hij stopt als profwielrenner. De Italiaan herstelde weliswaar van zijn val in de ronde van San Luis anderhalf jaar geleden, maar kan niet meer op topniveau terugkeren.

Malori zal proberen om op een andere manier een rol in het wielrennen te blijven vervullen.

Richie Porte spreekt na zware crash

Vanuit zijn bed in het ziekenhuis van Chambéry gaf Richie Porte een eerste verklaring over zijn medische situatie. "Ik heb me weleens beter gevoeld", begint Porte. "Ik heb aardig wat pijn en daarnaast ben ik ook erg teleurgesteld in de gang zaken. Ik was in geweldige vorm en de ploeg was ook heel sterk. Maar nadat ik mijn crash heb terug kunnen zien mag ik blij zijn dat ik er nog zo vanaf ben gekomen."

Ook Daniel Martin likt zijn wonden

Daniel Martin kwam gisteren hard ten val in de afdaling van de Mont du Chat. De Ier van Quick-Step Floors kon namelijk de harde crash van Richie Porte niet meer ontwijken.

"De organisatie van de Tour heeft gekregen wat ze wilde", was Martin achteraf kwaad tegen de pers. "Ik weet zeker dat niemand risico's wilde nemen, maar het was veel te glad. Richie verloor controle over zijn achterwiel, reed recht het gras in en klapte onderuit. Zijn fiets kwam tegen me aan en ik kon die niet ontwijken."

Fabio Aru had pech Froome niet gezien

Fabio Aru had niet in de gaten dat Chris Froome pech had toen hij aanviel op de Mont du Chat. Dat zei de Italiaans kampioen tegen Cyclingnews. "Toen ik erachter kwam, stopte ik", aldus de Sardijn. "Ik zag niks, want het gebeurde allemaal toen ik al wilde aanvallen. Ik wilde namelijk van ver aangaan."

Anna Van der Breggen over eindwinst Giro Rosa: 'Een echte teamprestatie'

Anna van der Breggen won voor de tweede keer in haar carrière de Giro Rosa. In de tweede etappe veroverde ze de leiderstrui en in het restant van de ronde verdedigde ze het roze. "Ik ben ontzettend blij met deze eindzege," laat de laureaat na afloop van de rittenkoers weten.

Foto: Cor Vos