Richie Porte na zware crash in Tour de France: 'Mag van geluk spreken'

De kopman van BMC hoop dit jaar nog zijn rentree te maken in het peloton.

Richie Porte na zware crash in Tour de France: 'Mag van geluk spreken'
  • Richie Porte Richie Porte

Richie Porte was een van de renners die tijdens de negende etappe van de Tour de France de strijd moest staken. In de afdaling van de Mont du Chat raakte de kopman van BMC van de weg af, waarna hij tegen de bergwand vloog. Met een gebroken bekken en sleutelbeen werd hij in een ambulance afgevoerd. Een dag na zijn zware val gaf hij vanuit het ziekenhuis in Chambéry een update over zijn medische gesteldheid. 

"Ik heb me weleens beter gevoeld", begint Porte. "Ik heb aardig wat pijn en daarnaast ben ik ook erg teleurgesteld in de gang zaken. Ik was in geweldige vorm en de ploeg was ook heel sterk. Maar nadat ik mijn crash heb terug kunnen zien mag ik blij zijn dat ik er nog zo vanaf ben gekomen." De gevallen kopman van BMC neemt in zijn verklaring ook de tijd om zijn dankbaarheid voor de artsen van de Tour en het ziekenhuis uit te spreken. "Ik ben fantastisch geholpen na mijn val."

Er wacht nu een periode van herstel voor de Tasmaanse Tourhoop. "Ik denk niet dat ik heel snel weer op mijn fiets zal zitten. De ploeg gunt me de tijd om te herstellen: er is geen haast bij. Hopelijk kan ik aan het eind van het seizoen nog mijn wielertenue aantrekken."

Een speciaal woord van dank richt Porte tot zijn fans. "Ik heb heel veel steunbetuigingen via social media mogen ontvangen. Daar kan ik niet dankbaar genoeg voor zijn."

Foto: Cor Vos