Démare na gevaarlijke sprint: 'Heb nergens spijt van'

De Franse sprinter werd na de finish in Troyes op de korrel genomen.

Démare na gevaarlijke sprint: 'Heb nergens spijt van'

Een tweede plaats voor Arnaud Démare achter de ongenaakbare Marcel Kittel in Troyes. Toch ging het niet veel over die prestatie achteraf.

Het ging met name over de voorbereiding van de sprint, waarin de Franse kampioen - voorlopig rijdend in de groene trui - een aantal riskante bewegingen maakte. Onder andere om Edvald Boasson Hagen te passeren.

"Ik heb nergens spijt van", verklaarde de Fransman achteraf op de persconferentie. "Ik passeerde langs rechts, het was op de limiet. Maar ik was nog niet eens aan het sprinten. Ik kon er gelukkig nog net langs."

Daarna had de groene trui vrije baan, maar zag hij Marcel Kittel nog ruim winnen. "Toen ik André Greipel inhaalde, dacht ik dat ik won. Maar toen kwam er links een blauwe kogel langs schieten. Je merkt dat hij veel sneller is dan de rest. Ik ben blij met deze tweede plaats."

In de strijd om de groene trui heeft Démare nu 170 punten, 27 meer dan Kittel. "Het wordt een mooie strijd. Ik deed het goed in de tussensprint, daardoor bleef het gat een beetje hetzelfde. De Tour is nog lang, de trui is nog lang niet binnen."

Foto: Cor Vos