Dylan Groenewegen: 'Zat in juiste wiel'

Dylan Groenewegen pakte in de straten van Troyes een zesde plaats.

Dylan Groenewegen: 'Zat in juiste wiel'
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen sprintte in de zesde etappe van de Tour de France naar een zesde plaats. De sprinter handhaafde zich in zijn eentje nadat de sprinttrein van LottoNL Jumbo haperde. 

In de tamelijk vlakke en warme etappe formeerde de sprinttrein van LottoNL Jumbo zich om Dylan Groenewegen heen, maar in de chaotische finale was er voor treintjes geen ruimte en dus was de Nederlandse sprinter aan zijn lot over gelaten. 

Groenewegen kwam in het spoor van de uiteindelijke winnaar Marcel Kittel naar voren gezet, maar koos uiteindelijk het wiel van een andere concurrent en dat pakte niet goed uit. De Nederlander raakte enigszins ingesloten en kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde plaats. 

"Ik zat in het goede wiel bij Kittel, maar daarna zag ik Démare op rechts en ging achter hem aan. Het was echter zo chaotisch dat ik er niet doorheen kwam. Ik wist dat ik goed van voren moest zitten doordat het tegen het einde smaller werd met veel bochten. Dat was niet gemakkelijk en ik moest een paar keer door de wind heen. Dat lukte aardig, maar uiteindelijk moet deze uitslag wel beter."

Achter de rug van Démare raakte Groenewegen ingesloten tussen de groene trui, Nacer Bouhanni en Alexander Kristoff en leek het dat hij kort in de remmen moest knijpen om een crash te voorkomen.

"Ik heb mezelf niet gerecht, maar ik zag ze steeds verder naar rechts komen. Als er nu straffen voor ellebogen werden uitgedeeld kon iedereen wel naar huis. Het hoort er nou eenmaal bij. Iedereen wil de beste plek zitten terwijl daar maar één iemand kan zitten."

Foto: Cor Vos