Gesink: 'Mijn doelen liggen verderop in de Tour'

Robert Gesink liet zich vandaag uitzakken en verloor tien minuten.

Gesink: 'Mijn doelen liggen verderop in de Tour'
  • Robert Gesink Robert Gesink

Geen Robert Gesink vandaag op de voorposten naar La Planche des Belles Filles. Zoals voorspeld, want de doelen van de Achterhoeker liggen pas later deze Tour. “Ik ga me focussen op meezitten in de bergetappes en niet in een rit met een korte springschans”, liet hij weten aan de NOS.

Gesink en zijn ploeg LottoNL-Jumbo voorspelden vooraf al dat een vluchtpoging weinig kans van slagen had. De voorspelling kwam inderdaad uit, want BMC controleerde in dienst van Richie Porte praktisch heel de etappe. “We dachten al dat het een gesloten koers zou worden. Dat BMC zo reed, gaf waarschijnlijk aan dat Porte zich goed voelde. Logisch ook, want hij laat het al heel het jaar zien op dit soort klimmetjes.”

Gesink deed in de aanloop naar de slotklim wel wat werk voor zijn teamgenoten Primoz Roglic en George Bennett, maar peddelde vervolgens rustig naar boven. “Mijn doelen voor deze Tour liggen verderop. Ik gebruik de eerste week om in te komen. Ik kan verder niet echt iets afleiden uit vandaag, maar het afzetten van de jongens ging prima en verder voel ik me ook gewoon goed.” Uiteindelijk zou de renner van LottoNL-Jumbo bijna tien minuten verliezen op winnaar Fabio Aru.

Foto: Cor Vos