Dylan Groenewegen valt in openingstijdrit: 'Ik dacht: ik glijd zo naar de finish'

Afgezien van een paar schrammen valt de schade mee voor de sprinter van LottoNL - Jumbo.
Dylan Groenewegen valt in openingstijdrit: 'Ik dacht: ik glijd zo naar de finish'

In de eerste rit van de Tour de France kwam Dylan Groenewegen ten val. In een bocht ging de Amsterdammer tegen de vlakte. De schade lijkt echter mee te vallen voor de sprintbom van LottoNL - Jumbo.

In een interview met NOS na de finish geeft Groenewegen aan dat hij geen last ondervindt van de valpartij in de openingstijdrit in Düsseldorf. "Ik heb een paar kleine schrammetjes op mijn bil, maar daar komen we wel overheen", reageert Groenewegen laconiek.

Over de val zegt de onlangs 24 jaar geworden Groenewegen het volgende: "Volgens mij reed ik de bocht heel rustig in, maar mijn voorwiel gleed gewoon weg." Een glijpartij over het asfalt was het gevolg. "Ik dacht: ik glijd zo naar de finish..."

Morgen krijgt Groenewegen in de rit naar Luik een eerste kans op dagsucces. In de straten van Luik wordt een massasprint verwacht. Groenewegen, die eerder in de week met een lichte verkoudheid sukkelde voelt zich echter weer fris. "Ik heb vandaag in de tijdrit het slijm eruit gereden. Ik voel me gewoon goed, dus dat is mooi voor morgen."

Foto: Cor Vos

Laatste nieuws