Omloop Het Nieuwsblad doet oude finale Ronde van Vlaanderen herleven

De WorldTour-koers gooit volgend jaar de finale volledig om.

Omloop Het Nieuwsblad doet oude finale Ronde van Vlaanderen herleven

De Omloop Het Nieuwsblad gooit haar parkoers volledig om.

Dat meldt de organiserende krant op haar website. De aankomst die sinds enkele jaren in Gent lag, verhuist naar Meerbeke. De oude finale van de Ronde van Vlaanderen met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg wordt nu de finale van de Omloop Het Nieuwsblad. Dit jaar keerde de Muur terug in de Ronde van Vlaanderen en zorgde gelijk voor een koersbepalend moment, doordat Peter Sagan en Greg van Avermaet de slag misten.

"Tom Boonen en Fabian Cancellara wonnen als enige renners op het oude en nieuwe parkoers van de Ronde", stelt Wouter Vandenhaute van Flanders Classics. "De renners die in 2025 koersen, hebben geen voeling meer met het oude parkoers. Ik wilde niet dat die finale verloren ging. Toen ik het idee voorstelde, reageerde iedereen enthousiast."

De start zal nog steeds plaats vinden in Gent, met de ploegenpresentatie in 't Kuipke. De wedstrijd blijft 200 kilometer lang en kent met de beklimming van Tenbosse, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg de oude Ronde-finale.

Greg van Avermaet, winnaar van de laatste twee edities, is blij met de verandering. "De aankomst in Gent was mooi, maar dit is nog iets anders. Ik ben opgegroeid met de Muur en de Bosberg en ben blij dat de finale van vroeger terug is in een WorldTour-wedstrijd."

Foto: Cor Vos