Team Sunweb maakt voorselectie Tour de France bekend

Team Sunweb heeft haar voorselectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De Duitse formatie gaat voornamelijk voor etap...

Team Sunweb maakt voorselectie Tour de France bekend
  • Team DSM Team DSM

Team Sunweb heeft de voorselectie voor de Tour de France vrijgegeven. In de voorlopige ploeg van dertien is plek voor zes Nederlanders. De Duitse formatie richt zich voornamelijk op het winnen van etappe's.

Daarvoor is Michael Matthews de onbetwiste kopman. De Australiër, onlangs nog succesvol in de Ronde van Zwitserland, won vorig jaar een etappe in Frankrijk en krijgt deze Tour de France de nodige helpers met zich mee. Zijn lead-out man Nikias Arndt is in ieder geval zeker van een plekje in de negenkoppige selectie. Daarnaast zullen de ogen gericht zijn op Warren Barguil, maar de Fransman is nog niet de oude na zijn heupbreuk van eerder dit jaar.

Sunweb’s trainer Hendrik Werner: “Dit jaar is ons doel om te gaan voor etappe’s en deze voorselectie biedt ons talent in overvloed. Het is niet alleen een selectie die Michael steunt in de sprintetappes, maar ook eentje die een ontsnapping kan creëren die het tot de finish maakt in overgangsritten.”

De voorselectie bestaat uit: Sören Kragh Andersen, Nikias Arndt, Warren Barguil, Phil Bauhaus, Roy Curvers, Johannes Fröhlinger, Simon Geschke, Michael Matthews, Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer.

Foto: Cor Vos