Minnaard mag namens Wanty-Groupe Gobert naar de Tour

Het ProContinentale team heeft zeven van de negen namen voor de komende Tour de France bekendgemaakt.

Minnaard mag namens Wanty-Groupe Gobert naar de Tour

Wanty- Groupe Gobert heeft al zeven namen van zijn selectie voor de Tour de France vrijgegeven. Onze landgenoot Marco Minnaard mag zich opmaken voor zijn debuut. "Marco stelt zich altijd ten dienste van het collectief", aldus ploegleider Hilaire Van Der Schueren.

De Belgische ProContinentale formatie mag zich straks opmaken voor zijn allereerste Tour de France. Ploegleider Hilaire Van Der Schueren heeft zijn huiswerk al vroeg klaar en maakte al zeven namen bekend. Die zeven renners zijn Frederik Backaert, Thomas Degand, Guillaume Martin, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck. Voor al deze renners wordt het hun eerste deelname aan de Tour. De overige twee namen worden later deze maand bekendgemaakt.

Marco Minnaard in actie tijdens de voorbije Dauphiné

"Ik heb er het volste vertrouwen in"

Hilaire Van der Schueren toont zicht optimistisch tegenover Sporza. "We hadden twee renners in de top 20 in de Dauphiné. Daarnaast was Frederik Backaert ook eens derde in de rituitslag", aldus Van Der Schueren. "Onze ploeg heeft getoond dat ze kan scoren op vele vlakken. Ik heb er het volste vertrouwen in, vooral omdat het niveau in de Dauphiné zo hoog lag."

Wanty-Groupe Gobert zakt met duidelijke doelstellingen af naar de Tour de France “We willen met acht of negen renners Parijs halen en we willen zo veel mogelijk mee zijn in de ontsnappingen. Individueel kan onze Fransman Guillaume Martin over een paar jaar meedoen voor een goed klassement."

Minnaard maakt debuut in Tour de France

Langs Nederlandse zijde mag ook Marco Minnaard zich opmaken voor zijn eerste Tour de France. "Marco verdient zijn selectie omdat hij zich altijd ten dienste stelde van het collectief. Bovendien heeft hij een goede Dauphiné achter de rug'', besluit Van Der Schueren.

Foto: Cor Vos