Chloe Hosking lanceert zichzelf naar ritzege OVO Energy Women's Tour

Hosking is in Royal Leamington Spa veruit de snelste in de massasprint.

Chloe Hosking lanceert zichzelf naar ritzege OVO Energy Women's Tour

Chloe Hosking is de winnaar van de derde etappe in de Women's Tour. In de 151 kilometer lange rit van Atherstone naar Royal Leamington Spa is de troef van Alé - Cipollini de snelste in de massasprint. Op de meet heeft de Australische Hosking enkele fietslengtes voorsprong op de rest van het peloton.

Het duurt lang eer een groep zich losmaakt van het peloton. Na dik tachtig kilometer rijden Cecilie Uttrup Ludwig (Cervelo - Bigla), Gracie Elvin (Orica - Scott), Martina Ritter (Drops) en Malgorzata Jasinska (Cyclance) weg. Voor de de Deense leidster in het WorldTour klassement voor jongeren lonkt de groene leiderstrui even, maar toch mag de kopgroep het niet uitzingen tot het einde. 

Op goed vijf kilometer van de licht oplopende laatste rechte lijn is het peloton weer aangesloten. In de massasprint die volgt is Chloe Hosking veel te sterk voor Alice Barnes (Drops) en Ellen van Dijk (Boels - Dolmans). Hosking tekent voor de eerste WorldTour zege van Alé - Cipollini dit seizoen.

Vlak voor de finish wordt het peloton opgeschrikt door een valpartij met onder andere Marianne Vos en Amy Pieters. Het is nog niet bekend hoe het met de ongelukkigen gesteld is.

Katarzyna Niewiadoma kwam in het peloton over de meet en is ook morgen de leider in het klassement. 

Foto: Cor Vos