Démare demonstreert overmacht in tweede etappe Critérium du Dauphiné

De Fransman sprintte het snelst in Arlanc.

Démare demonstreert overmacht in tweede etappe Critérium du Dauphiné

Arnaud Démare stak de handen in de lucht in het Critérium du Dauphiné. De sprinter van FDJ was ruim de snelste in Arlanc. Thomas de Gendt blijft in de gele leiderstrui.

Thomas de Gendt was een gelukkig man na de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné. In zijn jacht op de bollentrui boekte de Vlaming ook ritwinst in Frankrijk, met de gele trui als gevolg.

Dus kon Lotto Soudal vol aan de bak op dag twee, in een etappe tussen Saint-Chamond en Arlanc. 171 kilometer met een heuvelachtig middenrif. Kort voor Arlanc liep het nog wat omhoog richting Novacelles in de plaatselijke ronde. Toch lag een massasprint in de lijn der verwachtingen.

De Belgische équipe bewaarde de rust in het peloton door een viertal wat ruimte te geven. Daarbij met Koen Bouwman een Nederlander. De renner van Team LottoNL-Jumbo kreeg Nathan Brown (Cannondale-Drapac), Mickaël Delage (FDJ) en de Franse aanvaller pur sang Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) mee. 

Delage moest vanwege ploegorders de andere drie laten gaan, terwijl Alexey Lutsenko (Astana) de oversteek waagde. De Kazachse ex-wereldkampioen bij de beloften - in Valkenburg - deed dat vrij overtuigend.

Lutsenko zette na de eerste passage over de meet solo door. Pas op drie kilometer van de streep werd hij bijgebeend door het peloton. Een sprint volgde, waarin Démare ogenschijnlijk eenvoudig zegevierde.

Foto: Cor Vos