Tom Dumoulin na vijftiende rit: "Baal niet echt van zes seconden tijdverlies"

De rozetruidrager blikt terug op de hectische etappe naar Bergamo.

Tom Dumoulin na vijftiende rit: "Baal niet echt van zes seconden tijdverlies"

Ook na de vijftiende etappe prijkt de Maglia Rosa nog om de Maastrichtse schouders van Tom Dumoulin. Dankzij de tweede plaats van Nairo Quintana in de rituitslag kruipt de Colombiaan zes seconden dichterbij Dumoulin in het klassement. "Daar baal ik niet van", vertelt de Limburgse troef van Team Sunweb aan de NOS.

Dumoulin legt op goed 35 kilometer van Bergamo de groep roze trui stil als hij te horen krijgt dat Nairo Quintana in de afdaling van de Miragolo San Salvatore is gevallen. "Wel zo netjes", geeft Dumoulin in het gesprek aan. "Ik denk dat hij sowieso wel terug was gekomen, maar het was niet het moment om volle bak te gaan koersen."

Voor dinsdag de zware bergetappe naar Bormio op het programma staat wacht de renners eerst nog een dag zonder koers. Iets waar Dumoulin zeker naar uitkijkt: "Je zult mij nooit horen zeggen dat ik niet blij ben met een rustdag."

Tom Dumoulin verdedigt in de laatste zes ritten van de Giro d'Italia een voorsprong van twee minuten en 41 seconden op Nairo Quintana, de naaste belager van de Nederlander. Thibaut Pinot completeert op 3'21" het voorlopige podium.

Foto: Cor Vos