Giro d'Italia: André Greipel oppermachtig in Tortolì

De Duitser pakt ook de roze trui.

Giro d'Italia: André Greipel oppermachtig in Tortolì
  • André Greipel André Greipel

André Greipel heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. In de massasprint versloeg hij Roberto Ferrari en Jasper Stuyven. De Duitser pakt ook de leiderstrui over van Lukas Pöstlberger. 

De kopgroep van de dag bestond in eerste instantie uit Ilia Koshevoy (Wilier Triestina) en Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice). Even later kwamen ook Daniel Teklehaimanot (Dimension Data), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) en Simone Andreetta (Bardiani CSF) aansluiten. 

De voorsprong van de vluchters constant rond de vier minuten. Pas op de laatste klim van de dag, de Genna Silana (19,6 kilometer à 3,2%), kromp de voorsprong tot slechts luttele seconden op de top. Daniel Teklehaimanot verzekerde zich op het nippertje van de bergtrui.

De afdaling verliep razendsnel. Met een rotvaart scheurden de Bahrein-Meridarenners naar beneden. Op het vlakke kwamen de sprinttreintjes van Greipel, Ewan en Gaviria hulp bieden. In de laatste kilometer zette nota bene de rozetruidrager zelf de sprint in. Ewan kwam er al snel overheen, maar moest zijn spurt staken vanwege een mechanisch defect. In de laatste meters was het aan André Greipel, die onovertroffen de winst pakte in Tortolì. 

De kans dat Greipel met zijn trui de rustdag van maandag ingaat, is groot. Morgen wacht het peloton namelijk een vlakke etappe naar de Sardijnse hoofdstad Cagliari. 

Snel meer

Foto: Cor Vos