Eindstreep: wat gebeurde er op 4 mei?

Eindstreep maakt iedere dag de balans op van de wieleractiviteit die dag.

Eindstreep: wat gebeurde er op 4 mei?

Op de laatste dag voor de Giro d'Italia 2017 maakt Wieler Revue zoals gebruikelijk de balans op. Wat is er gebeurd op wielergebied vandaag? Alles nog één keer op een rijtje!

Het was vandaag op Sardinië tijd voor de persconferenties. Nadat de renners hun rustige trainingen op het mediterrane eiland hadden afgewerkt, liepen ze regelrecht op de perszaal af. 

Zojuist is bekendgemaakt door de UCI dat Bardiani-coureurs Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni betrapt zijn op dopinggebruik. Meer nieuws volgt nog.

Bardianirenners betrapt op dopinggebruik

Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni zijn betrapt op dopinggebruik. Het betreft een groeihormoon. De UCI liet dit in een persbericht weten. De straf voor de Bardianiploeg kan tot 45 dagen oplopen. 

Vincenzo Nibali: 'Het wordt een lange weg met veel onbekenden.'

Onder anderen Vincenzo Nibali gaf een persconferentie en interview in Alghero. Daarin zei hij uit te kijken naar het Giro-bezoek in zijn thuisstad Messina. Over zijn vorm bleef hij ietwat onduidelijk: 'We zullen op de Etna zien of ik in vorm ben en of ik de andere topfavorieten kan bijbenen.'

Mollema tipt Dumoulin als topfavoriet Giro

Ook Bauke Mollema gaf een interview. Niet op de persconferentie, maar aan het Algemeen Dagblad bij het teamhotel. Hij heeft zin in de Giro, maar hij stelt langzaamaan ook zijn vizier scherp op het kampioenschap van Feyenoord: 'Ik ben al jaren Feyenoordfan en heb het nog maar één keer mee mogen maken dat ze kampioen werden. Na de etappe van zondag ga ik zeker even checken of het gelukt is, maar ik heb er een goed gevoel bij.'

Dumoulin heeft 'veel geluk nodig om goed klassement te rijden.'

Tom Dumoulin berichtte Cycling Weekly over zijn tweede Giro. Vorig jaar eindigde die - ondanks zijn vroegtijdig afstappen - in een succes. Dit jaar is de Maastrichtenaar gebrand een goed klassement te rijden, maar daarvoor heeft ie 'wel heel veel geluk voor nodig'. 'Als je met 95% tegen Nibali of Quintana koerst, dan ben je eigenlijk al gezien.'

Eén Nederlander op het Giropodium volgens Renaat Schotte

Als het aan de Vlaamse wielerverslaggever Renaat Schotte ligt, staat over drie weken in Milaan óf Tom Dumoulin, óf Steven Kruijswijk, óf Bauke Mollema op het eindpodium van de Giro. Schotte verslaat de Giro dit jaar niet vanuit de commentaarpositie, maar als liveblogger voor Sporza. 

Kirill Pozdnyakov wint tweede etappe Ronde van Azerbeidzjan

In de Ronde van Azerbeidzjan was er vanmiddag succes voor de thuisrijder Kirill Pozdnyakov. Hij won na een solo van twintig kilometer de etappe. Dennis van Winden werd derde door de sprint-à-deux met Mykhalio Kononenko te winnen. 

Morgen: de Giro d'Italia!

Morgen kunt u live op Eurosport de honderdste Giro d'Italia gaan volgen. 21 dagen zal er gestreden worden voor het roze in Milaan. Morgenochtend kunt u op deze website een uitgebreide voorbeschouwing lezen.