HomeRetroRetro: Tsjechisch feestje in de Zwitserse Jura

Retro: Tsjechisch feestje in de Zwitserse Jura

Op 2 mei 2009 wint Roman Kreuziger de vierde etappe van de Ronde van Romandië.

Vandaag precies acht jaar geleden zagen we Roman Kreuziger zegevieren in het Zwitserse Juradorpje Sainte-Croix. Het was de opmaat naar zijn eindoverwinning in de 63editie van de Ronde van Romandië.

In de vierde etappe van de Ronde van Romandië stond onder meer de Mauborget op het programma: 8 kilometer aan 7,8%. Een flinke opgave dus, zeker omdat dit de laatste beklimming voor de finish in Sainte-Croix was. Op dertien kilometer voor de finish vindt Kreuziger het welletjes en demarreert in het zog van de top van de klim. Dertien seconden sprokkelt hij in twee kilometer tijd; hierna volgt enkel nog een lichte afdaling richting de meet.

Maar zijn drie medevluchters blijken in de afdaling sneller te zijn. Van de voorsprong van dertien seconden is even later niets meer over en met z’n drieën stormen Rein Taaramäe, Vladimir Karpets en Roman Kreuziger op de finish af. Kessiakov kan niet meer aanhaken.

In de laatste stijgende kilometer probeert Kreuziger nogmaals weg te komen. In eerste instantie lijkt niemand hem te kunnen volgen, maar nét voor de finish kan Taaramäe alsnog aanhaken. De sprint is echter al gereden en Roman Kreuziger mag z’n handen opsteken in Sainte-Croix! 

Foto: Tim de Waele

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Zuinig, op hangen en wurgen & met groots nummer: de drie eindzeges van Primoz Roglic

Team Jumbo-Visma meldde vandaag dat Primoz Roglic definitief aan de start zal staan van...

Team Jumbo-Visma met 3 Nederlanders in Vuelta: ‘Roglic heeft logischerwijs niet de beste voorbereiding gehad’

Met Primoz Roglic heeft de ploeg een onbetwiste kopman aan het vertrek in Utrecht....

Video | Cecilie Uttrup Ludwig op z’n Cecilie’s: ‘Holy moly, no no no!’

Marianne Vos won afgelopen week bijna alle etappes in de Tour of Scandinavia, maar...

Tim Merlier na EK: ‘Als ik uit het wiel kan komen, win ik’

Tim Merlier moest gisteren tijdens de wegwedstrijd van het EK wielrennen in München zijn...

Meer zoals dit

Terugblikken: de eerste regenboogtrui van Marianne Vos in 2004

Een wielerlegende dient zich aan in Verona.

Bindende terugkijktip na aankondiging afscheid: Tom Dumoulin z’n magistrale zege op Cumbre del Sol in de de Vuelta van 2015

Tom stopt, maar Cumbre del Sol blijft altijd! Onze redacteur over wat hem betreft de mooiste zege van Dumoulin, waarmee je iedere niet-wielerliefhebber wielerfan maakt. Over tenor Tom en winnen van een hobo en een fluit. Bedankt voor deze, en al die andere schitterende momenten, Tom!

Video | Storm in Nederland, dat kan maar één ding betekenen: terugkijken naar de Gent-Wevelgem van 2015, waar Geraint Thomas de berm in waaide

Storm in Nederland. De perfecte aanleiding om nog eens de heerlijke beelden terug te kijken van die legendarische Gent-Wevelgem.