Eindstreep: wat gebeurde er op 24 april

Wat gebeurde er op 24 april 2017? Eindstreep somt het voor je op.

Eindstreep: wat gebeurde er op 24 april

Iedere dag zet Eindstreep een dikgedrukte streep onder het wielernieuws van de dag.

Op een dag zonder koersen was dit de hoofdmoot:

Reacties Martin en Kwiatkowski na La Doyenne

Net als in de Waalse Pijl was ook in Luik-Bastenaken-Luik de tweede plaats het hoogst haalbare voor Daniel Martin. Dat stelde de Ier na La Doyenne in een persbericht van zijn werkgever Quick-Step Floors.

"Op de slotklim die me goed ligt heb ik het juiste moment afgewacht om aan te vallen. Toen Alejandro (Valverde) ingesloten zat, besloot ik te gaan en vol gas door te rijden. Helaas kwam hij terug en werd ik opnieuw tweede."

Martin (l), Valverde (m) en Kwiatkowski (r) op het podium.

Michal Kwiatkowski werd net als in 2014 derde in Luik-Bastenaken-Luik. Voor de Pool reden genoeg om gretig te zijn. "We hebben het geweldig gedaan, de hele week", was de Pool gelukkig. "Ik ben blij met een podiumplaats in Luik. Ik weet zeker dat ik in de toekomst terugkeer om te winnen."

Poels mist ook Ronde van Romandië

Geen Wout Poels in de Ronde van Romandië. De Zwitserse ronde komt nog te vroeg voor de Limburger. Dat meldt zijn ploeg Team Sky. Poels heeft al sinds de Ruta del Sol last van knieproblemen en kon om die reden ook zijn titel in Luik-Bastenaken-Luik niet verdedigen. Zelf dacht hij aan een rentree in de Ronde van Romandië, maar dat komt er nu niet van.

Nibali draagt zege Kroatië op aan Scarponi

Vincenzo Nibali won gisteren de Ronde van Kroatië. De eindzege droeg hij op aan de zaterdag overleden Michele Scarponi. "Deze overwinning is voor Michele", zei de Siciliaan tegen La Gazzetta Dello Sport. "Voor een geweldige vriend, die als een broer voor me was." Van 2014 tot 2016 waren de twee ploeggenoten bij Astana.

Het nieuws van de dood van Scarponi raakte Nibali dan ook enorm. "De laatste twee dagen waren zeer moeilijk", sprak de Haai van de Straat van Messina gisteren na zijn zege. "Ik heb met pijn in mijn hart gefietst, ondanks dat de vorm goed was. Ik wilde winnen voor Michele."

Meeusen direct naar Beobank-Corendon

Tom Meeusen maakt per direct een transfer van Telenet Fidea Lions naar Beobank-Corendon. Dat maakt zijn oude werkgever bekend in een persbericht. Aanvankelijk was de bedoeling om per 1 januari 2018 de switch te maken naar de ploeg van Mathieu van der Poel.

"Nadat Tom zijn vertrek aankondigde in februari zochten we naar een manier om de periode tot 1 januari te overbruggen", aldus Sven Nys, teammanager van Telenet Fidea Lions.

Meeusen zelf is blij met de snelle overgang: "Ik wil beide partijen bedanken voor de snelle afhandeling. Het is fijn dat ik mijn periode bij Telenet Fidea Lions op een goede manier kan afsluiten."

Offredo aangevallen op training

Yoann Offredo werd maandag tijdens een training overvallen door twee mannen. Dat maakte de Franse renner van Wanty-Groupe Gobert zelf bekend op zijn eigen Facebook-pagina. "Ik wist niet dat mijn leven zo gevaarlijk was toen ik met wielrennen begon als 12-jarige jongen", vertelt Offredo in het bericht. 

"Ik werd vandaag het slachtoffer van twee mannen die me met honkbalknuppels en een mes aanvielen tijdens een training. Ik was met twee vrienden aan het trainen." De gevolgen? "Een gebroken neus, veel blauwe plekken. Maar naast de fysieke blessures ben ik vooral in shock."

Kwaad? "Nee, niet kwaad. Wel triest. Ik wil dat mijn kinderen nooit beginnen aan de sport waar ik van hou", is Offredo teleurgesteld. "Het is te gevaarlijk. Je vertrekt 's ochtends om te trainen, niet wetende of je nog naar huis terugkeert."

Foto's: Cor Vos