Hartoperatie voor BMC-renner Frankiny

De Zwitser heeft last van sprongetjes in de hartslag.

Hartoperatie voor BMC-renner Frankiny

Kilian Frankiny moet onder het mes. De Zwitser van BMC Racing Team ondergaat deze week een hartoperatie.

Dit even na de Tour of the Alps, waar de lange klimmer zich nog van zijn beste kant liet zien. Dat stelt zijn ploeg in een persbericht. "Kilian heeft aangegeven last te hebben van sprongetjes in zijn hartslag", aldus ploegdokter Max Testa.

"De laatste weken heeft hij wat 'sprongetjes' in zijn hartritme opgemerkt. Kilian kon nog steeds op hoog niveau presteren en had geen beangstigende symptomen. We hebben wat tests gedaan en zijn hart is gezond. We hebben zijn hart live kunnen meten tijdens de Tour of the Alps en konden de oorzaak van de sprongetjes vinden."

Frankiny moet deze week op de operatietafel. "Om zulke enge dingen in de toekomst te voorkomen. De operatie zal plaats vinden in Bern. Daarna zal Kilian genoeg rust nemen totdat hij weer fit is", klinkt het uit de mond van Testa.

"De eerste keer dat ik echt een sprongetje voelde was in de Ronde van Catalonië", vertelt Frankiny zelf. "Ik kan het gevoel niet uitleggen. Maar je voelt meteen dat er iets niet goed is. Mijn hartslag scheen naar 220-230 per minuut te gaan voor tien tot twintig seconden."

Foto: Cor Vos