Retro: Tweede Parijs-Roubaix voor Cancellara in 2010

Dag op dag zeven jaar geleden pakte Fabian Cancellara uit met een magistrale solo in Parijs-Roubaix.

Retro: Tweede Parijs-Roubaix voor Cancellara in 2010

Fabian Cancellara pakt in 2010 zijn tweede van drie kasseien. Het is ongetwijfeld zijn mooiste overwinning in Parijs-Roubaix. De Zwitser rijdt de tegenstand op een hoopje met een solo van 50 kilometer.

Even terug naar een week eerder, de Ronde van Vlaanderen 2010. Fabian Cancellara en Tom Boonen leveren een meesterlijke strijd op de flanken van de Muur van Geraardsbergen. Het duel wordt beslecht in het voordeel van Cancellara. Een week later in Parijs-Roubaix kondigt zich een nieuwe tweestrijd aan tussen de twee grootheden op dat moment. Boonen is uit op revanche.

Het duel komt er uiteindelijk maar in beperkte mate. Boonen en Cancellara zijn tijdens de koers erg actief, maar het blijft bij enkele plaagstootjes. Tot Boonen op een tussenstuk even niet oplet en Cancellara er als een pijl vandoor gaat. Niemand is bij machte om de Zwitser te volgen en meteen schiet hij ook de drie koplopers voorbij. Met nog 46 kilometer voor de boeg rijdt Cancellara in zijn eentje richting Roubaix. Spartacus triomfeert op de piste in Roubaix. Boonen moet andermaal zijn meerdere erkennen en eindigt vijfde.

Foto: Cor Vos