Bouhanni wint vierde etappe Ronde van Catalonië

Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen, voor Davide Cimolai (FDJ) en Daryl I...

Bouhanni wint vierde etappe Ronde van Catalonië
  • Cofidis Cofidis
  • Davide Cimolai Davide Cimolai

Nacer Bouhanni heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Fransman van Cofidis was de snelste in de straten van Igualada, voor Davide Cimolai (FDJ) en Daryl Impey (Orica-Scott).

De vierde etappe werd aan het begin van de dag al ingekort met zo'n 60 kilometer. Sneeuwval, gladde wegen en koude temperaturen zorgde voor een onfietsbaar begin en daardoor hoefde het peloton maar 134 kilometer te overbruggen.

Vijf renners hadden wel zin om de dag voorop te rijden. José Gonçalves (Katusha-Alpecin), Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo), Matteo Bono (UAE Team Emirates), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros), Juan Felipe Osorio (Manzana Postobon) vormden het kwintet. Al na tien kilometer moest Pieter Weening opgeven; de coureur van Roompot-Nederlandse Loterij kon niet verder na een val.

De scherprechter was de Turó del Puig, een beklimming van de tweede categorie. Na de top moesten de renners nog veertien kilometer dalen tot aan de meet in Igualada. Op die klim probeerden Romain Bardet (AG2R La Mondiale) en Daniel Martin (Quick-Step Floors) het als eerste, maar die poging strandde.

Daarna werd er met een groot peloton gedaald en waren het Marc Soler (Movistar), Alejandro Valverde (Movistar), David Gaudu (FDJ) en Chris Froome (Sky) die zich als een baksteen naar beneden wierpen. Toch wist dit kwartet niet uit de klauwen van het peloton te bijven en werden ze op vijf kilometer weer gegrepen.

In de straten van Igualada werd er gesprint en was het Nacer Bouhanni (Cofidis) die de rapste was. Davide Cimolai (FDJ) werd tweede en Daryl Impey (Orica-Scott) volmaakte het podium. In het algemeen klassement veranderde niets.

Foto: Cor Vos