Bouhanni koning op Nokereberg

Nacer Bouhanni heeft met sprekend gemak de Belgische semi-klassieker Nokere Koerse gewonnen.

Bouhanni koning op Nokereberg

Nacer Bouhanni heeft de Belgische semi klassieker Nokere Koerse gewonnen. Bouhanni haalde het met sprekend gemak in de sprint.

Nokere Koerse eindigt de laatste jaren steevast in de klassieke sprint. De organisatoren besloten daarom dit jaar om het parkoers te hertekenen. Ze voegden een extra kasseistrook en enkele kleine weggetjes toe, in de hoop om de wedstrijd extra spannend te maken. Nokereberg bleef de belangrijkste scherprechter.



Nervositeit



Het inspireerde zeven vroeger vluchters om het hazenpad te kiezen. LottoNL-Jumbo had met de Belg Floris de Tier een vertegenwoordiger vooraan. De kleine weggetjes zorgde voor extra nervositeit, waardoor heel wat renners tegen de grond gingen. Lennard Hofstede (Sunweb) viel ook en greep naar zijn sleutelbeen. 



Sprint op Nokereberg



Ondanks de parkoerswijziging kwam het toch tot een sprint in Nokere. Nacer Bouhanni ging van ver aan en won met de vingers in de neus. Adam Blythe werd tweede, Joeri Stallaert vervolledigde het podium. Voor Bouhanni is het de eerste overwinning van het seizoen.



Foto: Cor Vos