Quintana wint Tirreno-Adriatico

Nairo Quintana heeft de 52e Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De afsluitende tijdrit was een prooi voor Rohan D...

Quintana wint Tirreno-Adriatico

Nairo Quintana (Movistar) heeft de 52e Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De voorsprong van de Colombiaan kwam geen moment in gevaar in de afsluitende tijdrit, die gewonnen werd door Rohan Dennis (BMC Racing Team).

De afsluitende tijdrit in Tirreno-Adriatico wordt traditiegetrouw rondom San Benedetto del Tronto verreden. Lange tijd leek Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) op weg naar de dagzege, maar specialist Rohan Dennis (BMC Racing Team) snelde de Nederlander nog voorbij.

De andere Nederlanders konden geen potten breken. Tom Dumoulin (Team Sunweb) kwam er bij lange na niet aan te pas in de race tegen de klok en ook Bauke Mollema (Trek-Segafredo) stelde teleur. Beiden bleven wel in de top-tien van het klassement staan.

Voor het algemeen klassement was het allang duidelijk dat Nairo Quintana op de winst afstevende. De Movistar-coureur had een voorsprong van 50 seconden en hield 25 seconden over op Dennis. Thibaut Pinot (FDJ) moest genoegen nemen met de derde plek.

Voor Quintana was het de tweede maal dat hij de eindzege in Tirreno-Aditico greep. Ook in 2015 was de Colombiaan de veroveraar van de drietand, met een voorsprong van achttien tellen op Mollema. Eerder dit jaar was Quintana ook de sterkste in de Ronde van Valencia.

Eindklassement Tirreno-Adriatico

01. Nairo Quintana (COL) - Movistar

02. Rohan Dennis (AUS) - BMC Racing Team

03. Thibaut Pinot (FRA) - FDJ

04. Primož Roglič (SLO) - LottoNL-Jumbo

05. Geraint Thomas (GBR) - Team Sky

06. Tom Dumoulin (NED) - Team Sunweb

07. Jonathan Castroviejo (SPA) - Movistar

08. Rigoberto Uran (COL) - Cannondale-Drapac

09. Bauke Mollema (NED) - Trek-Segafredo

10. Domenico Pozzovivo (ITA) - AG2R La Mondiale

Foto: Cor Vos