Parijs-Nice: Bennett pakt droge etappe

Sam Bennett heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Ierse sprinter van Bora-Hansgrohe verschalkte Alexander Kr...

Parijs-Nice: Bennett pakt droge etappe
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett

Sam Bennett heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. De Ierse sprinter van Bora-Hansgrohe verschalkte Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) en John Degenkolb (Trek-Segafredo).

Vandaag eindelijk eens geen regen in Parijs-Nice, maar zon in de Koers naar de Zon. De afgelopen twee etappes werd het peloton gegeseld door harde wind en veel water, wat ook resulteerde in een harde koers vol waaiers. Maar niet tijdens de derde etappe, over 190 kilometer van Chablis naar Chalon-sur-Saône.

Dus geen hectische waaiers, maar een heuse kopgroep. Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM), Benjamin King (Dimension Data) en Pierre Latour (AG2R La Mondiale) vormden de vlucht van de dag en ze kregen maximaal acht minuten. Op dat punt vonden de mannen van FDJ - voor leider Arnaud Démare - het genoeg. Met behulp van Lotto Soudal (voor André Greipel ) en Katusha-Alpecin (voor Alexander Kristoff) knabbelden de achterstand terug.

Dat de derde etappe zou uitmonden in een sprint, dat was wel duidelijk. Met Démare, Greipel, Kristoff, Sonny Colbrelli, Marcel Kittel, John Degenkolb, Dylan Groenewegen, Bryan Coquard en Daniel McLay stonden er genoeg rappe mannen op het startblad.

Op een rotonde dacht een deel van het peloton dat ze de andere kant op moesten. Belangrijkste slachtoffer was Groenewegen, die op de grond lag. Die opschudding zorgde ook even voor een breukje in het peloton, maar er werd toch gesprint in de straten Chalon-sur-Saône.

Het was Sam Bennett die met de overwinning aan de haal ging; de Ierse sprinter van Bora-Hansgrohe was alle grote namen te rap af.

 

 

Foto: Cor Vos