🎥 Column | Astrid Kersseboom, voor mij voor altijd de vrouw van Parijs tegen Nice

Nu Parijs-Nice begint, kan onze redacteur de hele dag maar aan één iemand denken: Astrid Kersseboom. Hieronder legt hij uit hoe dat zit.

Astrid Kersseboom

Als de renners tijdens Parijs-Nice in acht etappes hun koers naar de zon beslechten, is huidig Journaal-presentatrice en voormalig Studio Sport-presentatrice Astrid Kersseboom altijd het zonnetje dat mijn leven een week lang verwarmt. De hele week denk ik dan aan haar en die heerlijke zondagmiddag lang geleden - ik denk zeker 15 jaar.

Ze presenteerde de lange middaguitzending en nam het spoorboekje met ons door. Eerst voetballen en voorbeschouwen op het voetballen, Olympische sporten, korfballen, rugbyen, atletiek, hockey en dan, na dat uitgebreide voorprogramma, de hoofdmaaltijd: koers! (Er was in die tijd waarschijnlijk geen schaatsen..)

Parijs tegen Nice

Parijs-Nice om precies te zijn. Waarbij het belangrijk is dat het streepje in het wielrennen, anders dan in voetbal of hockey, niet tegen betekent.

In een heerlijke vlaag van verstandverbijstering was Astrid dat alleen even ontschoten, waardoor ze, op die zondagmiddag, de legendarische woorden 'En we hebben nog wielrennen ook, Parijs tegen Nice!' sprak.

Sindsdien is het in mijn vriendengroep een running gag. Telkens als er gewielrend wordt in koersen met twee plaatsnamen erin is er wel iemand die eraan refereert en bijvoorbeeld appt dat Van der Poel prima speelde in Parijs tegen Roubaix (hopelijk is dit een voorspellend appje voor april..). Andersom gebeurt ook: 'Paris Saint Germain tegen Barcelona, prima koers hoor!'

Dus Astrid, ik wil je namens mezelf en mijn vrienden hartelijk bedanken voor deze prachtige drie seconden!

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Beeld: YouTube Op1

Pelotonpraat
  • YouTube Op1