Primoz Roglic zet puntjes op de i in Parijs-Nice: 'Maar we zijn er niet, ben niet vergeten wat er vorig jaar gebeurd is'

Een zege uit het boekje voor Roglic op de Col du Turini en een bijzondere gast tijdens het interview na afloop...

primoz roglic

Met twee keer de befaamde Col du Turini op het menu kreeg het door de vele opgaves geslonken peloton het nodige klimwerk onder de wielen in de op een na laatste rit van Parijs-Nice. Gisteren hadden we in Mathieu Burgaudeau een verrassende winnaar, vandaag was dat wel anders.

Het was namelijk niemand anders dan geletruidrager Primoz Roglic zelf die de bloemen in ontvangst mocht nemen in de kou op de Col du Turini. Hij won het sprintje bergop van een select groepje met Adam Yates en Daniel Felipe Martinez. Wout Poels was op een tiende plaats de beste Nederlander.

Morgen staat er nog de traditionele slotrit naar Nice op het programma, met de Col d'Eze en aankomst op de Promenade d'Anglais, maar normaal gezien komt de leidende positie van de Sloveen niet meer in gevaar - alhoewel hij die vorig jaar natuurlijk verspeelde in de slotrit door een val.

Reactie Roglic

Met z'n zoontje Lev op schoot gaf Roglic het interview na afloop. "Hij en m'n vrouw zijn m'n grootste supporters. Ik had de benen vandaag. Maar we zijn er nog niet; ik ben niet vergeten wat er vorig jaar gebeurd is. Morgen wordt een heel veeleisende dag."

Nieuws
  • Cor Vos