Look-a-like Julian Alaphillippe ook net zo talentvol? Parijs-Nice-etappewinnaar Burgaudeau kan indrukwekkende cijfers overleggen

Een nieuwe topper in wording? Het lijkt er wel op!

mathieu burgaudeau

Het kan ook eigenlijk niet anders. Als je de voornaam Mathieu combineert met de looks van Julian Alaphilippe dan moet je wel een speciale zijn. En het lijkt erop dat Mathieu Burgaudeau dat is. Gisteren wist hij op indrukwekkende wijze het peloton voor te blijven vanuit de vroege vlucht in Parijs-Nice.

Daar ging de 23-jarige Fransman van TotalEnergies heel diep voor. Dat is een karaktereigenschap die een wielrenner moet hebben - en zoals he hieronder ziet, beschikt hij erover...

Maar je moet natuurlijk ook het fysieke talent hebben. Dat Burgaudeau niet 'zomaar' een renner is die het peloton voorbleef omdat die een rekenfoutje maakten, bewijzen zijn cijfers op het laatste slotklimmetje. Die waren na een hele dag in de vlucht ronduit indrukwekkend.

Als je bijvoorbeeld zelf op Zwift zit (of een powermeter op je fiets hebt), weet je hoe deze cijfers te interpreteren. Hij lijkt een nieuwe naam te zijn om rekening mee te houden in voorjaarsklassiekers en etappes met punchaankomsten. Niet alleen een look-a-like van Alaphilippe dus, maar ook met een soortgelijk talent behept.