Dubbelganger van Julian Alaphilippe in het peloton? Deze Franse renner lijkt sprekend op de wereldkampioen

Rijdt Julian Alaphilippe tegenwoordig voor Team TotalEnergies? Nee, zeker niet. Maar bij het zien van deze Franse renner lijkt het in elk geval of het ProTeam zijn broer heeft gecontracteerd.

Burgaudeau
  • Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

In 2020 voorafgaand aan de Tour de France vertelde Thijs Zonneveld in de podcast In het Wiel eerlijk dat Mathieu Burgaudeau van Team TotalEnergies de enige renner in het Tourpeloton was waarvan hij nog nooit had gehoord. "Ik zie deze naam voor het eerst", vertelde hij erbij. "Iedereen met een verhaal over Mathieu Burgaudeau mag zich melden."

Een Twitterreactie op de podcast was: is Burgaudeau niet gewoon stiekem Frans voor Van der Poel? De Nederlander deed in 2020 immers nog niet meer aan de Tour de France. De voornaam van Van der Poel en de Franse renner komt dan weliswaar overeen, maar qua uiterlijk heeft Burgaudeau meer weg van een andere wereldtopper. Hij lijkt namelijk sprekend op Julian Alaphilippe.

Qua prestaties komt Burgaudeau logischerwijs minder in de buurt van de wereldkampioen. In de Tour de France van 2020 werd hij 131ste in het klassement en bij zijn twee deelnames aan Luik-Bastenaken-Luik eindigde hij 55ste (2020) en 95ste (2021). Toch liet de pas 23-jarige Burgaudeau eind vorig seizoen zien de nodige potentie te hebben.

Zo werd hij derde in de Coppa Sabatini achter Michael Valgren en Sonny Colbrelli, maar bijvoorbeeld voor Neilson Powless, Gianni Moscon en Sergio Higuita. In oktober werd hij ook nog derde in de Boucles de l'Aulne, een Franse 1.1-koers. Als Burgaudeau een volgende stap zet, zien we hem wellicht wat vaker vooraan in de koers en is het net of Alaphilippe in het tenue van Team TotalEnergies rijdt.