Abu Dhabi Tour: Cavendish pakt eerste rit na valpartij

De eerste etappe in de Abu Dhabi Tour is gewonnen door Mark Cavendish. De renner van Dimension Data wist een massale val...

Abu Dhabi Tour: Cavendish pakt eerste rit na valpartij
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

De eerste etappe in de Abu Dhabi Tour is gewonnen door Mark Cavendish. De renner van Dimension Data wist een massale valpartij ontwijken en was de rapste in de sprint.

De eerste etappe in de Abu Dhabi Tour ging van Baynounah Educational Complex naar Madinat Zayed over 189 kilometer. Er ontsnapten een aantal renners, maar op papier was allang duidelijk dat het zou uitdraaien op een massasprint.

Onder de boog van de laatste kilometer ging het fout: een massale valpartij waar onder andere spurters Caleb Ewan (Orica-BikeExchange) en Marcel Kittel (Quick-Step Floor) het slachtoffer van waren. Daardoor was er nog maar ene klein peloton over dat voor de winst ging sprinter.

Uiteindelijk bleek Mark Cavendish (Dimension Data) de spurt het best te hebben ingezet. Andre Greipel (Lotto Soudal) kwam nog dichtbij, maar het was de Brit die als eerste zijn tweewieler over de streep drukte.