Van Avermaet: "Ga weer voor de overwinning in de Omloop"

Greg Van Avermaet schoot vorig jaar raak in de Omloop Het Nieuwsblad. De Belg van BMC wil ook dit jaar weer een gooi naa...

Van Avermaet: "Ga weer voor de overwinning in de Omloop"
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet schoot vorig jaar voor het eerst raak in de Omloop Het Nieuwsblad. De Belg van BMC Racing Team wil ook dit jaar weer een gooi naar de overwinning doen.

Met de Ronde van Valencia en de Ronde van Oman in de benen staat Greg Van Avermaet zaterdag aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. De titelverdediger tast nog wel enigszins in het duister naar zijn vormpeil, en dat van zijn concurrenten.

"Spanje en Oman waren een goede voorbereiding, ik heb er een prima start gehad", blikt Van Avermaet terug. "Toch kan er niets tippen aan fietsen in het thuisland. Nadat ik de Omloop afgelopen jaar heb weten te winnen wil ik er zeker van zijn dat ik in goede vorm steek, om dit jaar weer om de overwinning te kunnen strijden. De koers zal een goede indicatie geven, naderhand kan ik bepalen hoever ik al ben in mijn voorbereiding op de belangrijke maand april."

BMC Racing Team start met Greg Van Avermaet, Martin Elmiger, Floris Gerts, Stefan Küng, Daniel Oss, Michael Schar, Jean-Pierre Drucker en Francisco Ventoso.

Foto: Cor Vos