Gaviria trekt het laken naar zich toe in Algarve

De eerste etappe in de Ronde van Algarve is gewonnen door Fernando Gaviria(22). De Quick Step Floors renner verwees Andr...
Gaviria trekt het laken naar zich toe in Algarve

De eerste etappe in de Ronde van Algarve is gewonnen door Fernando Gaviria . De Quick Step Floors renner verwees spurtbom André Greipel naar de dichtste ereplaats.

De openingsetappe van de grootste Portugese rittenkoers stond vooraf geboekstaafd als een prooi voor sprinters. Dat werd ook werkelijkheid, toen op 25 kilometer van de streep de vroege vluchters ingerekend werden. Net als in de Ruta del Sol had Roompot - Nederlandse Loterij een mannetje in de kopgroep, in de persoon van Brian van Goethem.

Eens de vroege vluchters opgeraapt waren stevende het peloton af op de verwachte massaspurt. Daarin werd Gaviria iets te vroeg afgezet door zijn ploegmaat Richeze. Ondanks de verstoorde voorbereiding maakte Gaviria (22) de klus toch nog af. Greipel werd tweede, Bouhanni mocht als laatste het podium vervolledigen. De Nederlandse spurthoop Dylan Groenewegen werd vierde.Gaviria start morgen in de leiderstrui aan de tweede etappe.

 

https://twitter.com/quickstepteam/status/831912826012844034

  • Fernando Gaviria

Laatste nieuws