Remco Evenepoel woedend na tweede etappe Ronde van Algarve: 'In massasprints declasseren ze hier renners voor'

Remco Evenepoel heeft het hart op de tong, want wat er gisteren in de finale van de tweede rit van Ronde van de Algarve gebeurde, zinde hem niet. Heeft hij een punt als je de beelden ziet?

remco evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

De rit in de Ronde van de Algarve met aankomst op de klim waar de jonge Remco Evenepoel al een standbeeld heeft, is op een kleine deceptie uitgelopen voor de Belg. Hij werd zesde en plaatste in Het Nieuwsblad zijn kanttekeningen bij de gang van zaken in de finale.

In die finale stormde een grote groep met alle favorieten op de aankomst af voor een sprint bergop. Dat verliep niet zonder incidenten. Hieronder kun je de beelden zien (door de ondergaande zon is het wel goed opletten). Tobias Foss van Jumbo-Visma en de Colombiaan Sergio Higuita haken in elkaar en gaan tegen het asfalt.

Volgens Evenepoel was al die hectiek niet nodig. "Ik begrijp niet dat je in een sprint bergop in elkaar kan haken. Er waren in die slotfase al bijna twee valpartijen. Ik vind die hectiek ambetant. Ik snap dat wel een beetje, maar waarom het niet iets rustiger aanvatten? Ik verwijt niemand iets, maar ik begrijp niet hoe het kon gebeuren."

Daarom maakte Evenepoel wat handgebaren bij het passeren van de meet. "Neen, dat was niet om mijn standbeeld te groeten, haha. Ik vond het jammer dat zo’n mooie rit op die manier moest eindigen."

Ook na de finish ging hij nog even verhaal halen bij de mannen van INEOS, Ethan Hayter in het bijzonder. "Dat was geen discussie, hoor. Ik vroeg waarom ze plots een bruuske beweging naar links maakten. In massasprints declasseren ze hier renners voor. Tja, dat is koers."