Hermans gaat met bloemen lopen in Oman

De Belg Ben Hermans (30) heeft de tweede etappe in de Ronde van Oman gewonnen. Hermans (BMC) sprong in de laatste rechte...

Hermans gaat met bloemen lopen in Oman
  • Ben Hermans Ben Hermans

De Belg Ben Hermans (30) heeft de tweede etappe in de Ronde van Oman gewonnen. Hermans (BMC) sprong in de laatste rechte lijn weg uit het peloton en werd niet meer bijgehaald. Ex-wereldkampioen Rui Costa strandde op de tweede plaats.

Vandaag moest er voor het eerst wat geklommen worden in de Ronde van Oman. Onderweg waren er verschillende schermutselingen. Ook leider Alexander Kristoff mengde zich stevig in de debatten. In de laatste kilometer kwam alles toch nog bij elkaar en het peloton leek af te stevenen op een massaspurt. Dat was echter buiten Hermans gerekend, die met een ultieme aanval het aanstormende pak voorbleef. Rui Costa (Abu Dhabi) en Fuglsang (Astana) mochten mee op het podium.

Hermans is sterk op dreef dit seizoensbegin, zo werd hij eerder deze maand ook al tweede in het eindklassement van de Ronde van Valencia. De BMC-renner wordt ook de nieuwe leider.

https://twitter.com/tourofoman/status/831812985324716032