Dubai Tour: Kittel opnieuw beste sprinter in tweede etappe

In de Dubai Tour ging de tweede etappe naar Marcel Kittel. Zijn concurrenten Dylan Groenewegen en Jakub Mareczko legden...

Dubai Tour: Kittel opnieuw beste sprinter in tweede etappe
  • Jakub Mareczko Jakub Mareczko
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

In de Dubai Tour ging de tweede etappe naar Marcel Kittel. Zijn concurrenten Dylan Groenewegen en Jakub Mareczko legden het af in de massasprint.

De Dubai Tour trapte gisteren het wielerseizoen in het Midden-Oosten af voor 2017. Een vlakke rit vanaf de kust in Dubai, door het binnenland, weer terug naar de stad Dubai om op het palmeiland Palm Jumeirah te eindigen was het decor. Op het palmeiland was er niets te doen aan Marcel Kittel; de Duitser van Quick-Step Floors versloeg Dylan Groenewegen en Mark Cavendish.

De Brit van Dimension Data reed overigens de laatste vier kilometer met een lekke band. "Ik ben blij met mijn winnende start aan het seizoen 2017. Net zoals dat vorig jaar het geval was", reageerde Kittel na zijn winst. Groenewegen was ook tevreden, maar toonde zich strijdbaar. "Het is een goede uitslag, maar geen overwinning", aldus de Amsterdammer.

De tweede rit in de Dubai Tour was met 188 kilometer de op een na langste. Vanuit Dubai toog men in noordoostelijke richting naar Ras al Khaimah, om het meest noordelijke punt van de ronde te bereiken aan de streep. Amper hindernissen onderweg en een nieuwe massasprint leek onvermijdelijk.

Een viertal vluchters vandaag in Dubai. Mark Christian was deze keer de vertegenwoordiger van Aqua Blue Sport. Simone Andreetta deed dat voor Bardiani-CSF en Peter Williams voor ONE Pro Cycling. Yousef Mohamed Mirza was de vreemde eend in de bijt in vergelijking met gisteren: hij rijdt voor UAE Abu Dhabi. Het kwartet koplopers kreeg al snel een voorsprong van ongeveer vier minuten.

Kittel vs. de rest

Toch, met nog vijftien kilometer te gaan had het viertal aan het front van de wedstrijd nog een minuut op het peloton. Maar toen Bob Jungels zijn Luxemburgse tijdritbenen aanzwengelde, verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. Nog voor de boog van de tien kilometer waren de vluchters eraan voor de moeite.

Het werd ook in de tweede etappe tijd voor een massasprint. Net als in de eerste rit wilde Quick-Step Floors pas in de laatste twee kilometer komen opzetten. Team LottoNL-Jumbo nam in de voorlaatste kilometer echter de kop. Toch was het Trek-Segafredo dat John Degenkolb het beste bracht. Dylan Groenewegen ging van heel ver de sprint aan, maar toen Kittel zijn sprint lanceerde, was de rest kansloos.

Foto's: Cor Vos