Challenge Mallorca: McLay spurt naar zege in Trofeo Palma

De Trofeo Palma is ten prooi gevallen aan Daniel McLay. De fotofinish wees uit dat de Brit nipt sneller was dan Matteo P...

Challenge Mallorca: McLay spurt naar zege in Trofeo Palma

Daniel McLay heeft de Trofeo Palma op zijn palmares bijgeschreven. De Britse spurter van Fortuneo-Vital Concept was op Mallorca nipt sneller dan Matteo Pelucchi en Nacer Bouhanni. 

De Trofeo Palma was de vierde en laatste wedstrijd in een reeks koersen op Mallorca. Lotto Soudal had met André Greipel en Tim Wellens (2x) nog een honderd procent score. De Belgische formatie nam dan ook de leiding van het peloton, dat jacht maakte op een kopgroep van vijf zonder aansprekende namen. Met nog meer dan vijftig kilometer te gaan zat de vlucht van de vijf er dan ook op. Dat was voor Nairo Quintana het sein zijn duivels te ontbinden. De klimmer van Movistar kreeg niemand met zich mee en reed gauw een voorsprong van anderhalve minuut bijeen.

In de achtergrond kozen ook teammaat Alejandro Valverde en Lotto Soudal-renner Jurgen Roelandts het hazenpad. Het duo kon aansluiten bij Quintana, maar aanspraak op de overwinning maakten ze nooit. In de laatste ronde van het lokale parkoers zat ook de aanval van de drie erop waardoor een massasprint moest uitwijzen wie zou winnen. Het werd close, want in eerste instantie leek Peluchhi de winnaar, maar de fotofinish wees uit dat McLay zijn wiel net iets eerder over de streep drukte. Raymond Kreder was op een vijfde plaats de beste Nederlander.

Foto: Cor Vos