Bouhanni alweer onder vuur na sprint in Tour du Haut Var: 'Is het nou zo moeilijk om je lijn te houden?'

Het seizoen is net begonnen, maar het eerste incident rondom Nacer Bouhanni is alweer een feit.

Bouhanni
  • Alex Kirsch Alex Kirsch

De eerste etappe van de Tour du Haut Var eindigde aan de kust en de gehele finale was al levensgevaarlijk. Auto's stonden half op de weg, seingevers waren in geen velden of wegen te bekennen en paaltjes in de kustplaats moest je maar raden waar ze stonden. Toch viel het qua valpartijen wonder boven wonder mee. Enkel de Brit Lewis Askey ging tegen de vlakte.

De sprint in de finale, die werd aangetrokken door Florian Vermeersch en vakkundig werd afgemaakt door Caleb Ewan, deed ook het nodige stof opwaaien. Niet door de lead-out van Lotto Soudal, maar door een actie van Nacer Bouhanni, die in het wiel van Ewan zat maar de Australiër veel te hard zag aanzetten.

Alex Kirsch, renner van Trek-Segafredo, was na afloop niet te spreken over de actie op de lijn van de Fransman. Op Twitter plaatste hij een filmpje van de sprint met de tekst: "Is het nou zo moeilijk om je lijn te houden? Hij heeft tenminste een aantal spaken in mijn wiel gehouden." Eind vorig jaar vertelde Florian Vermeersch ook al over Bouhanni.

"Bouhanni is wel erg, ja. Ik heb al een aantal keer een aanvaring met hem gehad, omdat ik me ook niet inhoud. Bouhanni is wel een klootzakske. Dat is zo'n type die jou de ergste duw geeft, en je dan vervolgens verwijt waarom je daar rijdt en waarom je terugduwde."