Greipel won met Trofeo Porreres eerste Europese koers: 'Perfecte start'

André Greipel won gisteren de eerste van vier Trofeo's in de Challenge Mallorca. De Duitser van Lotto Soudal versloeg Jo...

Greipel won met Trofeo Porreres eerste Europese koers: 'Perfecte start'
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

André Greipel won gisteren de eerste van vier Trofeo's in de Challenge Mallorca. De Duitser van Lotto Soudal versloeg Jonas Vangenechten en Daniel McLay.

Met de Trofeo Porreres werd het wielerseizoen ook op het Europese continent geopend. Op het eiland Mallorca stonden vanaf gisteren tot aan zondagmiddag vier losse Trofeo's op het programma. De eerste van vier Trofeo's ging naar André Greipel. Net als vorig jaar was de Duits kampioen de snelste in de straten van Campos.

"Rémy Mertz leverde fantastisch werk in zijn eerste wedstrijd als profrenner", begon de Gorilla met zijn lofuitingen in een persbericht van Lotto Soudal. "Hij reed meer dan honderd kilometer aan kop van het peloton om de vluchters niet te ver te laten uitlopen."

'De hele koers in handen'

Ook de andere ploeggenoten konden niet ontkomen aan bedankjes van de Duitse topsprinter. "In de laatste vijftien kilometer kwamen Bart de Clercq, Tomasz Marczynski en Frederik Frison aan kop van het peloton. Maar bij het ingaan van de laatste drie kilometer had ik zelfs Tim Wellens, Moreno Hofland en Jürgen Roelandts nog aan mijn zijde", vertelde de Duitser.

Ook Hofland kreeg in zijn eerste koers de complimenten. "Moreno zette Jürgen en mij vervolgens af in de slotkilometer. Een passage met verkeerseilanden kwamen we goed door. Ik kon op 250 meter van de streep mijn sprint aangaan." Daarin was de tegenstand net niet opgewassen tegen Greipel. "We namen de hele koers in handen met de ploeg. Het is fantastisch dat ik het heb afgemaakt na al het werk van mijn ploeggenoten. Dit is de perfecte start van het seizoen", besloot de Duits kampioen.

Foto: Cor Vos