Gesink: "Het is fijn om met top-10 notering te beginnen"

Robert Gesink was de beste Nederlander in het eindklassement van de Tour Down Under. De achtste plek zorgt voor tevreden...

Gesink: "Het is fijn om met top-10 notering te beginnen"
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink was met zijn achtste plaats in het eindklassement de beste Nederlander in de Tour Down Under. Een prestatie waar de Varssevelder goed mee kan leven. "Een mooie prestatie in een sterk deelnemersveld. Ik ben tevreden met een achtste plek in zo'n pittige koers", luidt het op de site van LottoNL-Jumbo. 

"Het was elke dag een gevecht voor je positie en dat ging elke etappe erg goed." De klimmer had de prestaties enigszins zien aankomen, want hij zegt goed uit de winter te zijn gekomen. "Ik heb keihard gewerkt deze winter en deze top 10 is daar het bewijs van. Het is fijn om met een top-10 notering het seizoen te beginnen. Nu even genieten en dan de Cadel Evans Road Race. Daarna terug naar Europa om op te bouwen voor de rest van het seizoen."

De prestaties van de kopman zorgen ook voor goedkeurende geluiden bij ploegleider Addy Engels. "Het was vandaag nog een aantal keer nerveus wringen voor een resultaat in de etappe, maar ook zeker om het klassement van Gesink veilig te stellen. Om eventueel nog een plek te stijgen, maar zeker om niet een plek te verliezen. De kop is eraf. We zijn het seizoen goed begonnen als ploeg. Winnen was in deze koers niet haalbaar. Het is dan ook niet voor niets dat er maar twee ploegen de zeven etappes winnen. De samenwerking in de ploeg is goed en een goede Gesink heeft uiteindelijk een mooi resultaat neergezet."

Foto: Cor Vos