CCC Sprandi Polkowice verrassing tussen wildcards Giro d'Italia

CCC Sprandi Polkowice krijgt verrassend een wildcard voor de 100ste Giro d'Italia. Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-...

CCC Sprandi Polkowice verrassing tussen wildcards Giro d'Italia

CCC Sprandi Polkowice krijgt verrassend een wildcard voor de 100ste Giro d'Italia. Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini vallen buiten de boot.

Dat maakte RCS Sport, de organisator van de Giro d'Italia, zojuist bekend. De overige drie wildcards gaan zoals verwacht naar het Russische Gazprom-RusVelo en de Italiaanse ploegen Bardiani-CSF en Wilier Triestina.

De organisatie van de Giro d'Italia heeft er dus voor gekozen twee spelers die voor een belangrijk stuk Giro-geschiedenis zorgden in de laatste vijftien jaar te weren. Allereerst Nippo-Vini Fantini dat met Damiano Cunego de Giro-winnaar van 2004 aan boord heeft, daarnaast Androni Giocattoli-Sidermec, de ploeg van Gianni Savio. De laatste keer dat Androni Giocattoli-Sidermec deelnam aan de Giro d'Italia, dateert van 2015.

Andere wildcards

De keuzes voor Gazprom-Rusvelo, Bardiani-CSF en Wilier Triestina vallen te begrijpen. De Russen boekten vorig jaar met Alexander Foliforov een ritzege, Bardiani-CSF met Giulio Ciccone als meest recente succesfactor kleurt al jaren de Giro met ritwinsten en Wilier Triestina heeft met Filippo Pozzato een belangrijk uithangbord.

Ook voor de overige door RCS Sport georganiseerde Italiaanse koersen werden alle deelnemende ploegen bekend gemaakt. Voor Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo en de Giro zijn alle 18 WorldTour-ploegen uitgenodigd. Deelname hebben alle ploegen uit de hoogste divisie ook al toegezegd.

In Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo zijn Androni Giocattoli-Sidermec en Nippo-Vini Fantini wel uitgenodigd. Wilier Triestina alleen in Milaan-Sanremo en de Giro, Bardiani-CSF mag alle vier de koersen afleggen. Team Novo Nordisk krijgt de gelegenheid Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo te rijden. La Primavera mag ook worden betwist door Cofidis, Solutions Crédits en Gazprom-RusVelo.

Foto's: Cor Vos