doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Na 23 jaar vandaag het afscheid van Lampre in het peloton

Vanaf vanmiddag zal de sponsor Lampre niet meer in het peloton te zien zijn. Het kersverse UAE Abu Dhabi wordt dan gepre...
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeaaebea4c5 img{#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeaaebea4c5 img{#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeaaebea4c5 img{#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61eeaaebea4c5 img{#fig-61eeaaebea4c5 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Na 23 jaar vandaag het afscheid van Lampre in het peloton

Vanaf vanmiddag zal de sponsor Lampre niet meer in het peloton te zien zijn. Het kersverse UAE Abu Dhabi wordt dan gepresenteerd.

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

Het Italiaanse bedrijf Lampre, gespecialiseerd in staalproducten, zal na 23 seizoenen afscheid nemen van het peloton. In 1991 kwam het de sport binnen, eerst met Colnago en erna met Polti en Panaria. Na drie jaar afwezigheid keerde de sponsor in 1999 terug met Daikin als co-sponsor. Giuseppe Saronni was de grondlegger van de nieuwe ploeg. Sindsdien werden er nog diverse co-sponsors aangetrokken, waarvan Merida de laatste was.

Het fietsenmerk stapte in een nieuw project, dat eerst het Chinese TJ Sports als partner zou hebben. De Chinezen zagen echter af van de sponsoring, waarna in Abu Dhabi het heilige vuur werd aangewakkerd. "Onze prioriteit was altijd de veiligheid van de groep professionals die onze naam jarenlang gesteund hebben", aldus Emanuele Galbusera van Lampre.

Damiano Cunego, een van de meest succesvolle Lampre-renners aller tijden, wint de Ronde van Lombardije in 2008.

'Bedankt'

"Om die reden feliciteren we het management van de ploeg voor het succesvol afronden van de onderhandelingen die leidden tot het WorldTour-team UAE Abu Dhabi, die we alle succes gunnen", klinkt het in een persbericht. In datzelfde bericht geeft Galbusera aan: "we hebben meneer Saronni en CGS Cycling geïnformeerd dat we niet langer wilden sponsoren in 2017. We hebben bevestigd niet bij de onderhandelingen met UAE Abu Dhabi te zijn betrokken."

Als laatste wilde Galbusera de fans bedanken. "Voor de steun die iedereen ons door de jaren heen heeft gegeven. Ook wil ik de wielerwereld bedanken voor het belangrijker maken van het merk Lampre in de wereld." Vanmiddag om 15.00u Nederlandse tijd wordt de UAE Abu Dhabi-ploeg voorgesteld tijdens een persconferentie in Abu Dhabi. Veel renners zijn echter gewoon op trainingskamp in Terracina. Daar maken ze voor het eerst kennis met hun nieuwe Colnago-fietsen.

Foto's: Cor Vos

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws