Nóg een naam op shirt Intermarché Wanty Gobèrt? Mogelijk Italiaanse sponsor voor ploeg

Het lijkt erop dat de Belgische ploeg van Hilaire Van der Schueren nog wat internationaler wordt en een Italiaanse sponsor krijgt.

taco van der hoorn

Het ontbrak al niet aan sponsoruitingen op het shirt van Intermarché Wanty Gobèrt, maar naar het zich laat aanzien wordt het in 2022 nog wat drukker op het shirtje van Taco van der Hoorn en de andere renners in dienst van de World Tour-ploeg die op een Belgische licentie rijdt.

De website Tuttobiciweb meldt namelijk dat de Italiaanse ploeg Vini Zabu niet genoeg geld heeft om een eigen ploeg overeind te houden. De sponsoren zouden echter nog wel actief willen blijven in het wielrennen. Het contact tussen Intermarché Wanty Gobèrt en de Italiaanse wijnmakers (wijn bedrijf Farnese Vini is de geldschieter achter Zabu) is er gekomen via Valerio Piva, ploegleider bij de Belgische World Tour-formatie.

Voor de renners die nu in dienst zijn bij Vini Zabu (o.a. de Nederlanders Etienne van Empel en Wout van Elzakker) hoeft dit nieuws overigens niet te betekenen dat ze nu kans maken op onderdak bij een World Tour-ploeg, want Intermarché Wanty Gobèrt heeft voor 2022 al 29 renners vastliggen.

Nieuws
  • Cor Vos